Home » Leeftijd: hoe oud wordt een Jack Russell?

Leeftijd: hoe oud wordt een Jack Russell?

⏱ Leestijd: 3 minuten

Alles over de leeftijd: Hoe oud kan een Jack Russell worden?

Hoe oud wordt een Jack Russell, dat is iets wat jij je af moet vragen wanneer je een hondje van dit ras gaat kopen. Je moet er namelijk rekening mee houden dat je uiteraard jouw hondje niet alleen de eerste maanden maar zijn of haar hele leven dat gouden mandje wil bieden. Wie een hondje van dit ras koopt moet er dan ook rekening mee houden dat het een hondje is wat onder normale omstandigheden wel 15 jaar kan worden. Uiteraard hangt dit wel af van een aantal factoren die we nader voor je zullen toelichten.

 

👋  Voordat je verder leest…

We denken dat je de Jack Russell Gids interessant gaat vinden.. Daarin leer je namelijk alles over deze lieve hond!

 

De bouw van jouw hondje

Een Jack Russell is een klein hondje en dat heeft veel invloed op de leeftijd die behaald kan worden. Een klein hondje zal gemakkelijker een hogere leeftijd bereiken dan een grote hond. Dat komt door de lichaamsbouw en eventuele kwaaltjes die de hond later kan krijgen. Daar waar een grote hond op zekere leeftijd last van de gewrichten kan gaan krijgen door trappen lopen en bijvoorbeeld in en uit de auto stappen of springen heeft een kleine hond daar geen last van. Die til je immers relatief gemakkelijk op waardoor je hond geen heel zware lichamelijke inspanning hoeft te verrichten. De gewrichten worden dus onder normale leefomstandigheden voorzien.

De hoeveelheid beweging van jouw hond

Een Jack Russell zal je een hoop lichaamsbeweging moeten geven. Het gaat immers om een hond met een levendig karakter. Deze honden vallen onder de categorie jachthonden en dat heeft tot gevolg dat ze hun hele leven lang dit levendige en beweeglijke karakter zullen behouden. Een goede hoeveelheid lichaamsbeweging is van groot belang voor de levensduur van jouw hond. Een hond die goed de kans krijgt om te lopen en te rennen zal zijn lichaam in een goede conditie houden. Een goede conditie is dan ook bepalend voor de uiteindelijke leeftijd

Hoe oud wordt een Jack Russell met aangeboren aandoeningen

Pups zullen altijd door de dierenarts worden gecontroleerd en gescreend wanneer ze nog bij de fokker wonen. De dierenarts zal een certificaat afgeven waarin staat dat de dieren niet  positief zijn getest op bepaalde erfelijke aandoeningen. Daarbij wordt gekeken naar de conditie van de pups zelf maar ook naar die van de vader en de moeder. Een ouder met een erfelijke aandoening kan een indicatie zijn dat jouw pup deze ook heeft. In dat geval mag je denken aan hartaandoeningen of klachten in de gewrichten. Een dergelijke aandoening zal er altijd voor zorgen dat jouw pup extra zorg en/of een dieet nodig zal hebben. Daarnaast houdt dit in dat jouw pup doorgaans een lagere Jack Russell leeftijd bereikt.

Houd rekening met de levensduur van jouw pup

Hoe oud wordt een Jack Russell, dat is iets waar je vooraf goed rekening mee moet houden. Een fout die veel wordt gemaakt is dat een hond wordt gekocht in bijvoorbeeld de vakantieperiode waarin je veel thuis zal zijn. Waar je niet direct rekening mee houdt is dat een hond niet te vaak alleen kan worden gelaten in je huis. Je koopt een huisgenoot die je niet zomaar de hele dag in de bench kan laten liggen wanneer jij op je werk bent. Ook wanneer je op vakantie gaat zal je er aan moeten denken dat de hond mee mag. Wanneer dit niet zo is zal je gegarandeerd een oppas voor jouw hondje achter de hand moeten hebben. Ook een spontane dagtrip wordt soms een hele missie. Ook in dit geval moet je informeren of de hond wel mee mag. Is dit niet zo dan zal je ook in dit geval een oppas moeten inzetten. Geen enkele hond is er immers bij gebaat om de hele dag alleen in huis te zijn.

Wil je nóg meer leren over jouw Jack Russell?

Download dan ook meteen even de uitgebreide Jack Russell Gids!

 • Meer dan 100 pagina’s vol handige informatie, tips en tricks;
 • 10 zeer uitgebreide hoofdstukken over jouw Jack Russell;
 • Momenteel met 4 gratis bonus boeken t.w.v. 49 euro!

Download onze gratis pdf!

22 Geniale Tips Voor Jouw Jack Russell Die Je Zullen Verbazen!

 • Leer je Jack Russell binnen een dag om niet meer te bijten en te kauwen;
 • Heeft je hond teken? Zo kom je er voortaan in een handomdraai vanaf;
 • Kom vanaf nu makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
 • Heeft je hond last van een stinkende adem? Zo los je het op;
 • + nog meer dan 15 andere bizarre life hacks voor jouw hond!

👉 Vorige maand 329 keer gedownload!

VOORDAT JE GAAT.. 22 GRATIS TIPS! 👋

Download onze gratis PDF met 22 geniale tips voor jouw hond.
 • Leer je Jack Russell om niet meer te bijten en te kauwen;
 • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
 • Heeft je hond last van een stinkende adem? Zo los je het op;
 • .. En nog 15+ andere bizarre life hacks voor jouw hond!
-
Klik hier voor de 22 gratis tips
Holler Box

€10,- KORTING OP JACK RUSSELL HANDBOEK!

200+ pagina's vol tips en info over jouw Jack Russell. Nu met €10,- korting en 5 gratis bonussen!
Klik hier om het boek te bekijken!
Holler Box

10 EURO KORTING OP JACK RUSSELL HANDBOEK! 🐶

 • 200+ pagina's vol tips en info over jouw Jack Russell;
 • Alles over de aanschaf, training en verzorging van je hond;
 • 5 gratis bonussen als je via ons besteld (t.w.v. €49,75);
 • Meer dan duizend tevreden klanten gingen je al voor!
-
Klik hier om het boek te bekijken!
Holler Box