Home » Levensverwachting en leeftijd: hoe oud wordt een Jack Russell

Levensverwachting en leeftijd: hoe oud wordt een Jack Russell

⏱ Leestijd: 3 minuten

Hoe oud wordt een Jack Russell, dat is iets wat jij je af moet vragen wanneer je een hondje van dit ras gaat kopen. Je moet er namelijk rekening mee houden dat je uiteraard jouw hondje niet alleen de eerste maanden maar zijn of haar hele leven dat gouden mandje wil bieden.

Wie een hondje van dit ras koopt moet er dan ook rekening mee houden dat het een hondje is wat onder normale omstandigheden wel 15 jaar kan worden. Uiteraard hangt dit wel af van een aantal factoren die we nader voor je zullen toelichten.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Jack Russell nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Jack Russell!

De bouw van jouw hondje

Een Jack Russell is een klein hondje en dat heeft veel invloed op de leeftijd die behaald kan worden. Een klein hondje zal gemakkelijker een hogere leeftijd bereiken dan een grote hond. Dat komt door de lichaamsbouw en eventuele kwaaltjes die de hond later kan krijgen.

Daar waar een grote hond op zekere leeftijd last van de gewrichten kan gaan krijgen door trappen lopen en bijvoorbeeld in en uit de auto stappen of springen heeft een kleine hond daar geen last van. Die til je immers relatief gemakkelijk op waardoor je hond geen heel zware lichamelijke inspanning hoeft te verrichten. De gewrichten worden dus onder normale leefomstandigheden voorzien.

Let op: Het onderhouden en verbeteren van de gezondheid van jouw Jack Russell (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Jack Russell Gids. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De hoeveelheid beweging van jouw hond

Een Jack Russell zal je een hoop lichaamsbeweging moeten geven. Het gaat immers om een hond met een levendig karakter. Deze honden vallen onder de categorie jachthonden en dat heeft tot gevolg dat ze hun hele leven lang dit levendige en beweeglijke karakter zullen behouden.

Een goede hoeveelheid lichaamsbeweging is van groot belang voor de levensduur van jouw hond. Een hond die goed de kans krijgt om te lopen en te rennen zal zijn lichaam in een goede conditie houden. Een goede conditie is dan ook bepalend voor de uiteindelijke leeftijd

Hoe oud wordt een Jack Russell met aangeboren aandoeningen

Pups zullen altijd door de dierenarts worden gecontroleerd en gescreend wanneer ze nog bij de fokker wonen. De dierenarts zal een certificaat afgeven waarin staat dat de dieren niet  positief zijn getest op bepaalde erfelijke aandoeningen.

Daarbij wordt gekeken naar de conditie van de pups zelf maar ook naar die van de vader en de moeder. Een ouder met een erfelijke aandoening kan een indicatie zijn dat jouw pup deze ook heeft. In dat geval mag je denken aan hartaandoeningen of klachten in de gewrichten.

Een dergelijke aandoening zal er altijd voor zorgen dat jouw pup extra zorg en/of een dieet nodig zal hebben. Daarnaast houdt dit in dat jouw pup doorgaans een lagere Jack Russell leeftijd bereikt.

Leer alles over hoe je jouw Jack Russell gezond en gelukkig houdt

Wil je weten hoe je jouw Jack Russell zo gezond en gelukkig mogelijk houdt? Bekijk dan ook de Jack Russell Gids eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Houd rekening met de levensduur van jouw pup

Hoe oud wordt een Jack Russell, dat is iets waar je vooraf goed rekening mee moet houden. Een fout die veel wordt gemaakt is dat een hond wordt gekocht in bijvoorbeeld de vakantieperiode waarin je veel thuis zal zijn.

Waar je niet direct rekening mee houdt is dat een hond niet te vaak alleen kan worden gelaten in je huis. Je koopt een huisgenoot die je niet zomaar de hele dag in de bench kan laten liggen wanneer jij op je werk bent. Ook wanneer je op vakantie gaat zal je er aan moeten denken dat de hond mee mag.

Wanneer dit niet zo is zal je gegarandeerd een oppas voor jouw hondje achter de hand moeten hebben. Ook een spontane dagtrip wordt soms een hele missie. Ook in dit geval moet je informeren of de hond wel mee mag. Is dit niet zo dan zal je ook in dit geval een oppas moeten inzetten. Geen enkele hond is er immers bij gebaat om de hele dag alleen in huis te zijn.

Gun jouw Jack Russell de beste gezondheid

Als baasje wil je je hond gelukkig en gezond houden. Het is daarom belangrijk om je te verdiepen in de gezondheid van deze lieve honden. Bekijk daarvoor ook de Jack Russell Gids eens.

In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over de verzorging en de gezondheid van deze hond. Zodat jij en jouw Jack Russell zo lang mogelijk van elkaar kunnen genieten!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recenten artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Jack Russells. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Jack Russell wilde weten in één compleet e-book!”

Jack Russell Gids bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Jack Russell!

  • Wil je een Jack Russell kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Jack Russell zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Jack Russell trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Jack Russell de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Jack Russell en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is de Jack Russell Gids perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bekijk de Jack Russell Gids

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je de Jack Russell Gids interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!