Home » Ontmoet de langharige Jack Russell

Ontmoet de langharige Jack Russell

⏱ Leestijd: 3 minuten

Een langharige Jack Russell is een vorm die tot de raszuivere Jack Russells behoort. Het gaat om een soort die niet zozeer langharig maar officieel ruwharig is. Het is een type hondje wat een aandoenlijk uiterlijk heeft met guitig uitstekende haartjes.

Dit type Jack Russells heeft een specifieke verzorging nodig. Je wilt immers dat jouw hondje een goed verzorgde vacht heeft waarbij er weinig overlast voor jou en je hond zelf is.

 

👋  Voordat je verder leest…

We denken dat je de Jack Russell Gids interessant gaat vinden.. Daarin leer je namelijk alles over deze lieve hond!

 

Jouw langharige jack russell

bij dit ras is de vacht samengesteld uit meerdere soorten haren. De oorspronkelijke Jack heeft een vacht die bestaat uit korte haren die de vacht een glad uiterlijk geven. Deze ruwharige variant heeft een vacht die bestaat uit korte haren afgewisseld met langere haren die zorgen voor een ruwharig uiterlijk. De hond heeft een zeer aaibaar uiterlijk doordat de vacht fluffy aandoet. Daardoor is het  een hond die het vooral in een gezin met kinderen zeer goed zal doen. Angst voor klitten in het haar hoef je echter niet te hebben. Daarvoor is de vacht  gewoonweg te kort. Het enige moment waarop je de vacht tussendoor zal moeten borstelen is wanneer jouw hond in het zand en/of water heeft gespeeld. Het zand zal immers gemakkelijker tussen de langere haren blijven zitten.

Borstelen of trimmen

bij een langharige jack russell is het belangrijk om de vacht te onderhouden. Eigenaren zitten met de vraag of ze de vacht nu moeten borstelen of laten trimmen. De realiteit is dat het borstelen van de vacht belangrijk is. Dit moet je wekelijks doen om te voorkomen dat jouw jack last krijgt van loszittende en jeukende haren. Het borstelen kan je gemakkelijk doen met een rubber handschoen of een speciale huisdierenborstel. Door de pup al gelijk te laten wennen aan dit borstelen voorkom je dat je later met een hond zit die er vandoor rent wanneer je de vacht wilt gaan borstelen. Door er een spelletje van te maken wordt het naast een praktisch iets ook een leuke bezigheid voor jou en je hond. Wie geen borstel met haren wil hebben kiest voor een rubberen handschoen die hiervoor speciaal is gemaakt.

Wanneer een langharig jack russell trimmen

Een jack met lange haren trimmen is iets wat in principe niet noodzakelijk is. Doordat het gaat om een hond met een gemengde vacht hebben de haren van zichzelf wat plukkerigs. Dat geeft de hond nu juist zijn karakteristieke uiterlijk. Wanneer je echter naar een hondenshow wil gaan met jouw jack of wanneer je gewoon wil dat de vacht er goed verzorgd uitziet is een bezoek aan de trimsalon een goed idee. Daarbij is het wel zaak dat je kiest voor een trimsalon die gewend is aan dit ras. Een jack is immers geen schoothondje wat braaf zal blijven zitten of staan tijdens het trimmen. Het is een levendige brok energie dus voorzichtigheid en een vaste hand is geboden. Over het algemeen zal het je hondje een hoop rust geven wanneer je zelf als vertrouwd persoon in de buurt bent. Jouw hond zal dan niet op zoek gaan naar zijn positie in deze nieuwe roedel opstelling.

Een jack russell langharig plukken

Een jack die aan het ruien is moet goed worden onderhouden. Door de loskomende vachtharen zal de hond jeuk krijgen waardoor hij geïrriteerd kan gaan reageren op de omgeving. Plukken is in dat geval een goede oplossing. Hierbij worden met de hand de losse haren van je jack weg geplukt. Een andere vorm van het onderhoud van de vacht is strippen. Daarbij worden alleen de lange dekharen van de vacht eruit geplukt. Dit is een klus die vooral heel geschikt is voor honden met een gevoelige huid. Wanneer je twijfelt aan het vacht onderhoud van jouw hond of wanneer je het simpelweg niet aandurft is het goed om ook hiervoor naar een professionele trimsalon te gaan.

Wil je nóg meer leren over jouw Jack Russell?

Download dan ook meteen even de uitgebreide Jack Russell Gids!

 • Meer dan 100 pagina’s vol handige informatie, tips en tricks;
 • 10 zeer uitgebreide hoofdstukken over jouw Jack Russell;
 • Momenteel met 4 gratis bonus boeken t.w.v. 49 euro!

Download onze gratis pdf!

22 Geniale Tips Voor Jouw Jack Russell Die Je Zullen Verbazen!

 • Leer je Jack Russell binnen een dag om niet meer te bijten en te kauwen;
 • Heeft je hond teken? Zo kom je er voortaan in een handomdraai vanaf;
 • Kom vanaf nu makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
 • Heeft je hond last van een stinkende adem? Zo los je het op;
 • + nog meer dan 15 andere bizarre life hacks voor jouw hond!

👉 Vorige maand 329 keer gedownload!

VOORDAT JE GAAT.. 22 GRATIS TIPS! 👋

Download onze gratis PDF met 22 geniale tips voor jouw hond.
 • Leer je Jack Russell om niet meer te bijten en te kauwen;
 • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
 • Heeft je hond last van een stinkende adem? Zo los je het op;
 • .. En nog 15+ andere bizarre life hacks voor jouw hond!
-
Klik hier voor de 22 gratis tips
Holler Box

€10,- KORTING OP JACK RUSSELL HANDBOEK!

200+ pagina's vol tips en info over jouw Jack Russell. Nu met €10,- korting en 5 gratis bonussen!
Klik hier om het boek te bekijken!
Holler Box

10 EURO KORTING OP JACK RUSSELL HANDBOEK! 🐶

 • 200+ pagina's vol tips en info over jouw Jack Russell;
 • Alles over de aanschaf, training en verzorging van je hond;
 • 5 gratis bonussen als je via ons besteld (t.w.v. €49,75);
 • Meer dan duizend tevreden klanten gingen je al voor!
-
Klik hier om het boek te bekijken!
Holler Box