Home » Ontmoet de langharige Jack Russell

Ontmoet de langharige Jack Russell

⏱ Leestijd: 3 minuten

Een langharige Jack Russell is een vorm die tot de raszuivere Jack Russells behoort. Het gaat om een soort die niet zozeer langharig maar officieel ruwharig is. Het is een type hondje wat een aandoenlijk uiterlijk heeft met guitig uitstekende haartjes.

Dit type Jack Russells heeft een specifieke verzorging nodig. Je wilt immers dat jouw hondje een goed verzorgde vacht heeft waarbij er weinig overlast voor jou en je hond zelf is.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Jack Russell nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Jack Russell!

Jouw langharige jack russell

bij dit ras is de vacht samengesteld uit meerdere soorten haren. De oorspronkelijke Jack heeft een vacht die bestaat uit korte haren die de vacht een glad uiterlijk geven. Deze ruwharige variant heeft een vacht die bestaat uit korte haren afgewisseld met langere haren die zorgen voor een ruwharig uiterlijk.

De hond heeft een zeer aaibaar uiterlijk doordat de vacht fluffy aandoet. Daardoor is het  een hond die het vooral in een gezin met kinderen zeer goed zal doen. Angst voor klitten in het haar hoef je echter niet te hebben.

Daarvoor is de vacht  gewoonweg te kort. Het enige moment waarop je de vacht tussendoor zal moeten borstelen is wanneer jouw hond in het zand en/of water heeft gespeeld. Het zand zal immers gemakkelijker tussen de langere haren blijven zitten.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Jack Russell wordt ook uitgebreid behandeld in Jack Russell Gids. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Borstelen of trimmen

bij een langharige jack russell is het belangrijk om de vacht te onderhouden. Eigenaren zitten met de vraag of ze de vacht nu moeten borstelen of laten trimmen.

De realiteit is dat het borstelen van de vacht belangrijk is. Dit moet je wekelijks doen om te voorkomen dat jouw jack last krijgt van loszittende en jeukende haren. Het borstelen kan je gemakkelijk doen met een rubber handschoen of een speciale huisdierenborstel.

Door de pup al gelijk te laten wennen aan dit borstelen voorkom je dat je later met een hond zit die er vandoor rent wanneer je de vacht wilt gaan borstelen. Door er een spelletje van te maken wordt het naast een praktisch iets ook een leuke bezigheid voor jou en je hond. Wie geen borstel met haren wil hebben kiest voor een rubberen handschoen die hiervoor speciaal is gemaakt.

Wanneer een langharig jack russell trimmen

Een jack met lange haren trimmen is iets wat in principe niet noodzakelijk is. Doordat het gaat om een hond met een gemengde vacht hebben de haren van zichzelf wat plukkerigs.

Dat geeft de hond nu juist zijn karakteristieke uiterlijk. Wanneer je echter naar een hondenshow wil gaan met jouw jack of wanneer je gewoon wil dat de vacht er goed verzorgd uitziet is een bezoek aan de trimsalon een goed idee. Daarbij is het wel zaak dat je kiest voor een trimsalon die gewend is aan dit ras.

Een jack is immers geen schoothondje wat braaf zal blijven zitten of staan tijdens het trimmen. Het is een levendige brok energie dus voorzichtigheid en een vaste hand is geboden. Over het algemeen zal het je hondje een hoop rust geven wanneer je zelf als vertrouwd persoon in de buurt bent. Jouw hond zal dan niet op zoek gaan naar zijn positie in deze nieuwe roedel opstelling.

Leer alles over jouw lieve Jack Russell

Wil je álles leren over jouw Jack Russell? Bekijk dan ook de Jack Russell Gids eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Een jack russell langharig plukken

Een jack die aan het ruien is moet goed worden onderhouden. Door de loskomende vachtharen zal de hond jeuk krijgen waardoor hij geïrriteerd kan gaan reageren op de omgeving. Plukken is in dat geval een goede oplossing. Hierbij worden met de hand de losse haren van je jack weg geplukt.

Een andere vorm van het onderhoud van de vacht is strippen. Daarbij worden alleen de lange dekharen van de vacht eruit geplukt. Dit is een klus die vooral heel geschikt is voor honden met een gevoelige huid.

Wanneer je twijfelt aan het vacht onderhoud van jouw hond of wanneer je het simpelweg niet aandurft is het goed om ook hiervoor naar een professionele trimsalon te gaan.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Jack Russell?

Bekijk dan de Jack Russell Gids eens. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recenten artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Jack Russells. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Jack Russell wilde weten in één compleet e-book!”

Jack Russell Gids bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Jack Russell!

  • Wil je een Jack Russell kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Jack Russell zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Jack Russell trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Jack Russell de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Jack Russell en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is de Jack Russell Gids perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bekijk de Jack Russell Gids

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je de Jack Russell Gids interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!