Home » Mag en kan een ras Jack Russell zwart zijn?

Mag en kan een ras Jack Russell zwart zijn?

⏱ Leestijd: 3 minuten

Steeds vaker vragen mensen zich af of een Jack Russell zwart mag zijn. Je komt ze namelijk vaker tegen, maar is het dan wel de echte rasstandaard? Het antwoord hierop is ‘nee’. Een Jack Russell mag geen volledige zwarte vacht hebben, maar wel zijn voorzien van zwarte aftekeningen.

De hoofdkleur van de vacht is echter altijd wit. Maar hoe zit dit dan precies en waarom kom je dan toch nog zwarte hondjes tegen?

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Jack Russell nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Jack Russell!

De vacht van een Jack Russell zwart voldoet niet aan de standaard

Als de vacht van de Jack Russell zwart is, voldoet deze niet aan de rasstandaard. Dit is een opsomming van bepalingen waaraan het ras moet voldoen en wat dus de ideale Jack Russell is. Hierin staat dus ook welke kleur de vacht moet zijn om aan alle eisen te voldoen en een stamboom te krijgen.

De vacht moet overwegend wit zijn, maar mag wel aftekeningen in andere kleuren hebben. Als het een tankleur heeft, mag dit van heel licht tot een warme kleur zijn. De zwarte aftekeningen worden hierbij ook goedgekeurd. Een Jack Russell die zwart wit is, kan dus wel. De overheersende kleur moet dan wit zijn.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Jack Russell wordt ook uitgebreid behandeld in Jack Russell Gids. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Verschillende aftekeningen in andere kleuren

Wanneer er enkel zwarte aftekeningen zijn, dan wordt dit een bicolor Jack Russell genoemd. De aftekeningen zitten dan voornamelijk bij het hoofd of de aanzet van de staart. Een tricolor Jack Russell is een hondje met zowel zwarte als tankleurige aftekeningen.

Als de vacht van een Jack Russell zwart is, heb je als het ware geen echte Jack Russell. Deze worden ook niet verkocht door de officiële fokkers, omdat de kleuren verkregen worden door hem te combineren met een ander ras. Je hebt hierdoor altijd een kruising, wat niet goed is voor de stamboom van de hond.

Een Jack Russell met zwart wit vacht

Het is dan aan jou of je deze hond aan wilt schaffen of toch voor de rashonden gaat. Houd dan wel rekening met de prijzen die ervoor gevraagd worden in tegenstelling tot de rashonden bij een fokker. Sommigen vragen er namelijk nog best een hoog bedrag voor, welke bijna gelijk is aan de prijzen voor een rashond.

Een Jack Russell die zwart wit is, mag alleen voor een hoge prijs gekocht worden als de kleur van de vacht overwegend wit is. Je kunt jezelf dus veel geld besparen door het vermijden van misleidende advertenties.

Leer alles over jouw lieve Jack Russell

Wil je álles leren over jouw Jack Russell? Bekijk dan ook de Jack Russell Gids eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Trap niet in unieke exemplaren

Naast dat de vacht van de Jack Russell zwart is, zijn er ook andere kleuren op de markt te vinden. Ook deze kleuren zijn niet de officiële kleuren, maar ze worden wel als unieke exemplaren verkocht. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een blauwe, zilverkleurige of voskleurige vacht.

De speciale kleur trekt veel mensen aan, maar het mag niet verkocht worden als een officiële Jack Russell.

Zoals al aangegeven mag de kleur van de vacht alleen wit zijn met bepaalde aftekeningen en kan een Jack Russell met zwart wit alleen voorkomen als er aftekeningen te vinden zijn op de vacht. Je moet daarom altijd opletten en er niet intrappen als er een ‘uniek’ of ‘speciaal’ exemplaar aangeboden wordt via het internet.

De rasstandaarden bekijken

Als de vacht van de Jack Russell zwart is, moet je altijd goed nadenken of je het geld hieraan uit wilt geven. Je hebt namelijk geen unieke rashond te pakken, maar een kruising met een andere hond. Het is daarom altijd verstandig om te bekijken wat de officiële kleuren van het ras zijn en voor welke bedragen de honden verkocht worden. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan en kun je genieten van jouw rashond.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Jack Russell?

Bekijk dan de Jack Russell Gids eens. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recenten artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Jack Russells. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Jack Russell wilde weten in één compleet e-book!”

Jack Russell Gids bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Jack Russell!

  • Wil je een Jack Russell kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Jack Russell zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Jack Russell trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Jack Russell de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Jack Russell en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is de Jack Russell Gids perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bekijk de Jack Russell Gids

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je de Jack Russell Gids interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!