Home » Leer de Jack Russell x Teckel kennen

Leer de Jack Russell x Teckel kennen

⏱ Leestijd: 2 minuten

Een Jack russel teckel is een hondenras wat niet tot de rashonden mag worden gerekend. Het gaat om een ras waarbij de vader en de moeder ieder een ander ras hebben. Er is, zoals de naam het al zegt, sprake van een jack russel en een teckel. Dit is een ras wat je kan aanschaffen via verkoopsites en particulieren.

Hoewel het geen officieel ras is, is het wel een heel populaire hond. We zullen een aantal ras specifieke zaken toelichten.

 

👋  Voordat je verder leest…

We denken dat je de Jack Russell Gids interessant gaat vinden.. Daarin leer je namelijk alles over deze lieve hond!

 

Eigenschappen van de Jack

Een jack heeft als specifieke eigenschappen dat het gaat om een hond die klein is, kortharig en die bovendien een heel speels en levendig karakter heeft. De hond heeft overwegend een witte vacht en de vacht heeft daarnaast enkele witte, bruine en zwarte vlekken. De hond is echter overwegend wit. Dit geeft aan dat het gaat om een hond die raszuiver is. Een kruising zal overwegend bruin of zwart zijn met een gedeelte wit. De Jack is van origine een jachthond. Dat houdt in dat het een hond is die je goed in de gaten moet houden wanneer je in een natuurgebied of een park gaat wandelen. Vogels, egels en ganzen zullen in de ogen van deze hond een vorm van levend voer zijn. Het pittige karakter van je hond staat  op de voorgrond en ook bij een kruising zal dit zo zijn. De Jack heeft een zeer levendig karakter wat doet denken aan ADHD. Dat wil zeggen dat het diertje een onstuimige aard heeft die je goed zal moeten temperen wil je voorkomen dat jouw hondje alles aanvliegt wat voorbij komt gelopen of gefladderd.

Eigenschappen van de teckel

Een teckel mag dan wat sullig ogen met het lange lijf en de korte pootjes: het is eveneens, net als de jack, een jachthondje. Dat houdt in dat de hond net als de jack dolgraag jacht maakt op de andere huisdieren in je huishouden. Was er al een cavia, konijn of hamster aanwezig dan zal dit huisdier goed afgescheiden moeten worden van de teckel. Daarnaast moet je jouw hondje gelijk leren dat de huisgenootjes geen levend voer zijn. Een teckel heeft net als de jack de eigenschap dat het graag gaten graaft. Dat is een uiting van het jachtinstinct. Op zoek naar konijntjes, mollen en andere prooidieren kan een teckel je hele tuin omspitten. Ook bij een wandeling buiten zal jouw teckel geen kans onbenut laten om een konijnenhol in te duiken. Door zijn lange lijf met korte pootjes lukt dit ook nog wonderwel.

De vacht van jouw jack russel x teckel

Net zoals de originele teckel en jack zijn er meerdere soorten vachten mogelijk. De jack is namelijk een ras wat  van nature gladharig of ruwharig kan zijn. Bij een ruwharige variant heeft het hondje een onderlaag die glad is terwijl er een aantal lange haren in de vacht zitten. Deze soort heeft een aaibaar uiterlijk en daarnaast moet de vacht in de ruiperiode goed geborsteld en/of geplukt worden. De kortharige variant zal je moeten borstelen om de vacht te  verzorgen en om huidproblemen te voorkomen. Een teckel is er eveneens in een langharige en een kortharige vorm. Ruwharig is een variant die in mindere mate voorkomt. De langharige teckel heeft een vacht die wel tot op de grond kan komen. Dit is een variant waarbij de vacht wekelijks en soms wel vaker geborsteld dient te worden. Wanneer de teckel een hoop klitten in de vacht heeft moet deze ook met regelmaat worden getrimd. Een kruising kan dus een gladde vacht, een ruwharige vacht of een lange vacht hebben.

Wil je nóg meer leren over jouw Jack Russell?

Download dan ook meteen even de uitgebreide Jack Russell Gids!

 • Meer dan 100 pagina’s vol handige informatie, tips en tricks;
 • 10 zeer uitgebreide hoofdstukken over jouw Jack Russell;
 • Momenteel met 4 gratis bonus boeken t.w.v. 49 euro!

Download onze gratis pdf!

22 Geniale Tips Voor Jouw Jack Russell Die Je Zullen Verbazen!

 • Leer je Jack Russell binnen een dag om niet meer te bijten en te kauwen;
 • Heeft je hond teken? Zo kom je er voortaan in een handomdraai vanaf;
 • Kom vanaf nu makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
 • Heeft je hond last van een stinkende adem? Zo los je het op;
 • + nog meer dan 15 andere bizarre life hacks voor jouw hond!

👉 Vorige maand 329 keer gedownload!

VOORDAT JE GAAT.. 22 GRATIS TIPS! 👋

Download onze gratis PDF met 22 geniale tips voor jouw hond.
 • Leer je Jack Russell om niet meer te bijten en te kauwen;
 • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
 • Heeft je hond last van een stinkende adem? Zo los je het op;
 • .. En nog 15+ andere bizarre life hacks voor jouw hond!
-
Klik hier voor de 22 gratis tips
Holler Box

€10,- KORTING OP JACK RUSSELL HANDBOEK!

200+ pagina's vol tips en info over jouw Jack Russell. Nu met €10,- korting en 5 gratis bonussen!
Klik hier om het boek te bekijken!
Holler Box

10 EURO KORTING OP JACK RUSSELL HANDBOEK! 🐶

 • 200+ pagina's vol tips en info over jouw Jack Russell;
 • Alles over de aanschaf, training en verzorging van je hond;
 • 5 gratis bonussen als je via ons besteld (t.w.v. €49,75);
 • Meer dan duizend tevreden klanten gingen je al voor!
-
Klik hier om het boek te bekijken!
Holler Box