Home » Leer de Jack Russell x Teckel kennen

Leer de Jack Russell x Teckel kennen

⏱ Leestijd: 3 minuten

Een Jack Russell x Teckel is, je raadt het al, een kruising tussen de Jack Russell en de Teckel. Daarmee is deze kruising geen officieel hondenras. Je haalt met deze kruising dus geen raszuivere hond in huis.

Maar dat is helemaal niet erg, want de uitkomst van deze kruising is wel een ontzettend lief, mooi beestje. Daarom is de Jack Russell x Teckel ook zo populair. In dit artikel gaan we daarom dieper in op wat deze hond zo uniek maakt.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Jack Russell nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Jack Russell!

Eigenschappen van de Jack Russell

Laten we eerst eens kijken naar de eigenschappen van een Jack Russell. Deze hond heeft als specifieke eigenschappen dat het gaat om een hond die klein is, kortharig en die bovendien een heel speels en levendig karakter heeft. De hond heeft overwegend een witte vacht met enkele witte, bruine en zwarte vlekken. De hond is echter overwegend wit. Dit geeft aan dat het gaat om een hond die raszuiver is. Een kruising zal overwegend bruin of zwart zijn, met een gedeelte wit.

De Jack Russell is van origine een jachthond. Dat betekent dat je deze hond goed in de gaten moet houden, zodra je in een natuurgebied of een park gaat wandelen. Vogels, egels en ganzen zullen in de ogen van deze hond een vorm van levend voer zijn.

Het pittige karakter van de Jack Russell kenmerkt deze hond, en dit zal bij een kruising vaak ook het geval zijn. De Jack Russell heeft een zeer levendig karakter, dat volgens sommigen bijna aanschuurt tegen ADHD. Dat wil zeggen dat het diertje een onstuimige aard heeft die je goed zal moeten temperen. Maar met de juiste training en opvoeding is dat geen probleem.

Wil je alles weten over het karakter van de Jack Russell én alvast ontdekken hoe je de Jack Russell x Teckel het beste kan opvoeden en trainen? Download dan absoluut de Jack Russell Gids even.

Eigenschappen van de Teckel

Dan over naar de Teckel. Deze hond mag dan wat sullig ogen, maar het is, net als de Jack Russell, eigenlijk een jachthond. Dat houdt in dat de hond net als de Jack Russell dolgraag jacht maakt op de andere huisdieren in je huishouden. Was er al een cavia, konijn of hamster aanwezig? Dan zal dit huisdier goed afgescheiden moeten worden van de teckel.

Daarnaast moet je jouw hondje gelijk leren dat de huisgenootjes geen levend voer zijn. Een Teckel heeft de eigenschap dat hij of zij graag gaten graaft. Dat is een uiting van het jachtinstinct. Op zoek naar konijntjes, mollen en andere prooidieren kan een Teckel je hele tuin omspitten. Ook bij een wandeling buiten zal jouw Teckel geen kans onbenut laten om een konijnenhol in te duiken. Houdt ook bij de kruising tussen een Jack Russell x Teckel dus rekening met deze eigenschappen van de Teckel. Want je zal deze in meer of mindere mate altijd terug vinden in jouw eigen hondje.

De kruising tussen een Jack Russell en een Teckel

We hebben kort ingezoomd op de eigenschappen van beide honden. De kruising tussen deze twee honden zal een mix zijn van alle kenmerken van beide ouders. Vast staat dat de kruising tussen een Jack Russell x Teckel relatief klein zal zijn, met een druk, opgejaagd karakter. Voor veel baasjes is dat dé reden dat ze deze hond graag in huis halen.

Met de Jack Russell x Teckel haal je een levendig, liefdevol hondje in huis. Jij en je gezin zullen nog jarenlang plezier hebben van deze geweldige viervoeter.

De vacht van jouw jack Russell x teckel

We willen ook nog even stilstaan bij de vacht van de Jack Russell x Teckel. Want die vacht is erg bepalend voor het uiterlijk van de hond.

Net zoals de originele Teckel en Jack Russell zijn er meerdere soorten vachten mogelijk. De Jack Russell is een ras dat gladharig of ruwharig kan zijn. Bij een ruwharige variant heeft het hondje een onderlaag die glad is, terwijl er een aantal lange haren in de vacht zitten. Deze soort heeft een aaibaar uiterlijk en daarnaast moet de vacht in de ruiperiode goed geborsteld en/of geplukt worden. De kortharige variant zal je regelmatig moeten borstelen om de vacht te verzorgen en om huidproblemen te voorkomen.

Een Teckel is er eveneens in een langharige en een kortharige vorm. Ruwharig is een variant die in mindere mate voorkomt. De langharige Teckel heeft een vacht die wel tot op de grond kan komen. Dit is een variant waarbij de vacht wekelijks en soms wel vaker geborsteld dient te worden. Wanneer de teckel een hoop klitten in de vacht heeft moet deze ook met regelmaat worden getrimd.

Een kruising tussen deze twee honden kan dus een gladde vacht, een ruwharige vacht of een lange vacht hebben. Het is echt even afwachten wat je krijgt. Maar gelukkig maakt het soort vacht de hond niet minder lief of levendig.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Jack Russell x Teckel?

Bekijk dan de Jack Russell Gids eens. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recenten artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Jack Russells. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Jack Russell wilde weten in één compleet e-book!”

Jack Russell Gids bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Jack Russell!

  • Wil je een Jack Russell kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Jack Russell zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Jack Russell trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Jack Russell de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Jack Russell en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is de Jack Russell Gids perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bekijk de Jack Russell Gids

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je de Jack Russell Gids interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!