Home » De Jack Russell x Chihuahua: een unieke kruising

De Jack Russell x Chihuahua: een unieke kruising

⏱ Leestijd: 3 minuten

Er zijn twee kleine hondenrassen die bij veel huishoudens voorkomen: de Jack Russell en de Chihuahua. Beide honden hebben verschillende kenmerken maar kunnen ook gecombineerd worden tot een nieuw ras. Ondanks dat dit ras niet erkend wordt, zijn er toch veel mensen die een kruising van beide in huis willen halen.

Maar wat maakt deze hond zo speciaal? Een Jack Russell Chihuahua combineert het karakter en uiterlijk van beide hondenrassen, waardoor er iets unieks uit kan komen.

 

👋  Voordat je verder leest…

We denken dat je de Jack Russell Gids interessant gaat vinden.. Daarin leer je namelijk alles over deze lieve hond!

 

De Jack Russell Chihuahua kan verschillend tot uiting komen

Een Jack Russell Chihuahua wordt gemaakt door het kruisen van beide hondenrassen. Je kunt er hierdoor niet vanuit gaan dat de hond een stamboom heeft, omdat ze daarmee aan verschillende voorwaarden moeten voldoen. Een daarvan is dat er niet tussen rassen gefokt mag worden, omdat de werkeigenschappen en bepaalde uiterlijke kenmerken intact moeten worden gehouden. Wanneer je een kruising plaats laat vinden, weet je ook niet of hierbij alleen de positieve kenmerken tot uiting komen. Wel kan er een super goede hond uitkomen, die met de nodige opvoeding altijd een trouwe vriend van de familie kan zijn.

Het uiterlijk van de hond is nooit gelijk

Een Jack Russell Chihuahua kent verschillende kenmerken. Zo kan het lijfje er uitzien als die van de Chihuahua, terwijl de kleuren weer overeenkomen met de Jack Russell. Ook kan er een Jack Russell lijfje zijn, waarbij alleen de staart en een klein deel van de kop de kenmerken van een Chihuahua heeft. In sommige gevallen lijkt het zelfs een rashond en kom je er tijdens de opvoeding pas achter dat er een ander ras in te vinden is. Hierbij merk je het voornamelijk bij sommige karaktereigenschappen. Ondanks dat beide rassen namelijk op elkaar lijken, reageert een Jack Russell x Chihuahua heel anders.

Een consequente opvoeding dankzij de karaktereigenschappen

Zo heeft de Jack Russell Chihuahua altijd een consequente opvoeding nodig. Beide hondenrassen staan erom bekend om dominant te zijn. Het pittige karakter komt vaak tot uiting, doordat het hondje zich wil meten met de grote hondenrassen die in de buurt zijn. Hierdoor moet je altijd consequent blijven bij de opvoeding. Wanneer iets een eerste keer niet mag, moet je dit ook bij de andere keren vol blijven houden. Het sluwe van de Jack Russell zal namelijk niet zomaar verdwijnen en ook de Chihuahua heeft er een handje aan om zich als een koning te gedragen. Je zult daarom wel tegen het tegendraadse van de hondenrassen moeten kunnen als je deze in huis haalt.

Regelmatige lichaamsbeweging van belang

Ook kenmerkt een Jack Russell Chihuahua zich door het sportieve. De energie moet er altijd op een of andere manier uit, waardoor ze vaak gaan rennen door het huis. Regelmatig met speeltjes bezig zijn, is daarom wel van belang om de hond vermoeid te krijgen. Ook moeten er regelmatig lange wandelingen gemaakt worden. Doordat een Jack Russell van nature een jachthond is, kan het wel zijn dat je de hond daardoor niet los kunt laten. Als het karakter van een Chihuahua de overhand heeft, is het soms wel mogelijk. Het blijft dan echter belangrijk om de hond in de gaten te houden. Een klein beetje jachtinstinct is namelijk al voldoende om de hond er vandoor te laten gaan bij de Jack Russell x Chihuahua.

De prijzen altijd goed bekijken

Er worden vaak Jack Russell Chihuahua kruisingen aangeboden op het internet. Bekijk daarbij altijd goed hoeveel je ervoor moet gaan betalen. Dit kan namelijk nogal wat verschil geven. Over het algemeen hoef je voor een kruising minder te betalen dan een rashond, maar het kan wel zijn dat de fokker er geld uit probeert te slaan. Blijf daarom altijd alert en bekijken hoeveel de honden op verschillende plaatsen kosten voordat je tot een aankoop overgaat. Het is immers geen rashond waar een paar honderd euro normaal voor is en dit moet je er ook zeker niet voor uitgeven. Het mag uiteraard wel, maar het is nooit aan te raden.

Wil je nóg meer leren over jouw Jack Russell?

Download dan ook meteen even de uitgebreide Jack Russell Gids!

 • Meer dan 100 pagina’s vol handige informatie, tips en tricks;
 • 10 zeer uitgebreide hoofdstukken over jouw Jack Russell;
 • Momenteel met 4 gratis bonus boeken t.w.v. 49 euro!

Download onze gratis pdf!

22 Geniale Tips Voor Jouw Jack Russell Die Je Zullen Verbazen!

 • Leer je Jack Russell binnen een dag om niet meer te bijten en te kauwen;
 • Heeft je hond teken? Zo kom je er voortaan in een handomdraai vanaf;
 • Kom vanaf nu makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
 • Heeft je hond last van een stinkende adem? Zo los je het op;
 • + nog meer dan 15 andere bizarre life hacks voor jouw hond!

👉 Vorige maand 329 keer gedownload!

VOORDAT JE GAAT.. 22 GRATIS TIPS! 👋

Download onze gratis PDF met 22 geniale tips voor jouw hond.
 • Leer je Jack Russell om niet meer te bijten en te kauwen;
 • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
 • Heeft je hond last van een stinkende adem? Zo los je het op;
 • .. En nog 15+ andere bizarre life hacks voor jouw hond!
-
Klik hier voor de 22 gratis tips
Holler Box

€10,- KORTING OP JACK RUSSELL HANDBOEK!

200+ pagina's vol tips en info over jouw Jack Russell. Nu met €10,- korting en 5 gratis bonussen!
Klik hier om het boek te bekijken!
Holler Box

10 EURO KORTING OP JACK RUSSELL HANDBOEK! 🐶

 • 200+ pagina's vol tips en info over jouw Jack Russell;
 • Alles over de aanschaf, training en verzorging van je hond;
 • 5 gratis bonussen als je via ons besteld (t.w.v. €49,75);
 • Meer dan duizend tevreden klanten gingen je al voor!
-
Klik hier om het boek te bekijken!
Holler Box