Home » De Jack Russell x Chihuahua: een unieke kruising

De Jack Russell x Chihuahua: een unieke kruising

⏱ Leestijd: 3 minuten

Er zijn twee kleine hondenrassen die in veel huishoudens voorkomen: de Jack Russell en de Chihuahua. Beide honden hebben verschillende kenmerken, maar kunnen ook gecombineerd worden tot een nieuwe soort hond. En ondanks dat deze kruising niet officieel als ras herkend wordt, kiezen veel mensen er toch voor om dit type hond in huis te halen.

Maar wat maakt deze hond zo speciaal? Een Jack Russell x Chihuahua combineert het karakter en uiterlijk van beide hondenrassen, waardoor er iets unieks uit kan komen. In dit artikel vertellen we je er alles over.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Jack Russell nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Jack Russell!

De Jack Russell x Chihuahua mix kan verschillen

Een Jack Russell x Chihuahua wordt gemaakt door het kruisen van beide hondenrassen. Je kunt er hierdoor niet vanuit gaan dat de hond een stamboom heeft, omdat ze daarmee aan verschillende voorwaarden moeten voldoen. Een daarvan is dat er niet tussen rassen gefokt mag worden, omdat de werkeigenschappen en bepaalde uiterlijke kenmerken intact moeten worden gehouden.

Wanneer je een kruising plaats laat vinden, weet je ook niet of hierbij alleen de positieve kenmerken tot uiting komen. Maar voor degene die het risico toch willen nemen: uit deze kruising kan absoluut een superfijne hond voortkomen, die met de nodige opvoeding een trouwe vriend van de familie zal zijn.

Het uiterlijk van de hond is nooit gelijk

Een Jack Russell Chihuahua kent verschillende kenmerken. Zo kan het lijfje er uitzien als die van de Chihuahua, terwijl de kleuren weer overeenkomen met de Jack Russell. Ook kan er een Jack Russell lijfje zijn, waarbij alleen de staart en een klein deel van de kop de kenmerken van een Chihuahua heeft.

In sommige gevallen lijkt het zelfs een rashond en kom je er tijdens de opvoeding pas achter dat er een ander ras in te vinden is. Hierbij merk je het voornamelijk dat deze hondjes sterk wisselen van karaktereigenschappen.

Let op: Alle mogelijke kruisingen met een Jack Russell (en vele andere thema’s) worden ook uitgebreid behandeld in Jack Russell Gids. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Een consequente opvoeding dankzij de karaktereigenschappen

Om bovenstaande reden heeft de Jack Russell Chihuahua mix altijd een consequente opvoeding nodig. Beide hondenrassen staan erom bekend dominant te zijn. Het pittige karakter komt vaak tot uiting, doordat het hondje zich wil meten met de grote hondenrassen die in de buurt zijn.

Hierom moet je altijd consequent blijven bij de opvoeding. Wanneer iets een eerste keer niet mag, moet je dit ook bij volgende situaties hanteren. Het sluwe van de Jack Russell zal namelijk niet zomaar verdwijnen, en ook de Chihuahua heeft er een handje aan om zich als een koning te gedragen. Je zal het tegendraadse dus wel moeten kunnen managen als je zo’n hond in huis haalt.

Wil je weten hoe je jouw Jack Russell x Chihuahua effectief kan opvoeden en trainen? Bekijk dan de Jack Russell Gids. Daarin wordt de training uitgebreid behandeld.

Regelmatige lichaamsbeweging van belang

Ook kenmerkt een Jack Russell Chihuahua zich door het sportieve karakter. De energie moet er altijd op een of andere manier uit, waardoor ze vaak zullen rennen door het huis. Regelmatig met speeltjes bezig zijn is daarom wel van belang. Zo kan je de hond vermoeid krijgen, waardoor hij of zij rustiger is.

Ook moeten er regelmatig lange wandelingen gemaakt worden. Doordat een Jack Russell van nature een jachthond is, kan het zijn dat je de hond niet los kunt laten. Als het karakter van een Chihuahua de overhand heeft is het soms wel mogelijk.

Het blijft dan alsnog belangrijk om de hond in de gaten te houden. Een klein beetje overgebleven jachtinstinct is namelijk al voldoende om de hond er vandoor te laten gaan.

Leer alles over de mogelijke kruisingen met een Jack Russell

Wil je álles leren over de mogelijke kruisingen met een Jack Russell? Bekijk dan ook de Jack Russell Gids eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

De prijzen altijd goed bekijken

Er worden vaak Jack Russell x Chihuahua kruisingen aangeboden op het internet. Bekijk daarbij altijd goed hoeveel je ervoor moet betalen. Dit kan namelijk nogal verschillen. Over het algemeen hoef je voor een kruising minder te betalen dan voor een rashond, maar het kan wel zijn dat de fokker er een extra zakcentje uit probeert te slaan.

Blijf daarom altijd alert en vergelijk verschillende aanbieders voordat je tot een aankoop overgaat.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Jack Russell x Chihuahua?

Bekijk dan de Jack Russell Gids eens. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recenten artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Jack Russells. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Jack Russell wilde weten in één compleet e-book!”

Jack Russell Gids bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Jack Russell!

  • Wil je een Jack Russell kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Jack Russell zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Jack Russell trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Jack Russell de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Jack Russell en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is de Jack Russell Gids perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bekijk de Jack Russell Gids

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je de Jack Russell Gids interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!