Home » Hoe kan je een Jack Russell trimmen?

Hoe kan je een Jack Russell trimmen?

⏱ Leestijd: 3 minuten

Een Jack Russell trimmen roept de nodige vragen op. Het is belangrijk om te weten dat kenmerken van de vacht van de hond in de rassenstandaard zijn opgenomen. Het is dus ook zaak om hier op een goede manier mee om te gaan.

Omdat je in veel gevallen met een zogenaamde ruwharige vacht te maken hebt, is de Jack Russell trimmen wel een belangrijke zaak. Het is dan dus ook belangrijk om de juiste manier te kennen en dit toe te passen. Anders is dit voor de Jack Russells met een gladde vacht. Deze hoeven niet getrimd te worden. Let daar in alle gevallen dus wel ook even goed op. Dit verschil heeft onder andere met kruisingen met andere rassen te maken.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Jack Russell nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Jack Russell!

De vacht goed verzorgen

Een ruwharige Jack Russell trimmen is dus een belangrijke zaak. Dat neemt niet weg dat verdere vachtverzorging minstens zo belangrijk is. Alleen op die manier kan je het dier op de juiste wijze trimmen.

Bedenk je bijvoorbeeld dat de rui tweemaal per jaar voorkomt. De dode haren vallen dan uit. Door op tijd te trimmen, kan je dan zorgen dat je hier geen grote overlast van hebt in je woning tijdens de rui.

Zorg dus in ieder geval dat dit gebeurt voordat de rui begint. Op die manier kan je er zeker van zijn dat het in huis allemaal wat comfortabeler blijft op het moment dat de Jack Russel begint uit te vallen.

Let op: De verzorging van jouw Jack Russell (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Jack Russell Gids. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Aan de slag met de ruwharige vacht

De ruwharige Jack Russell trimmen gebeurt vaak door te plukken of te strippen. De honden die hiervoor in aanmerking komen, worden ook wel de Jack Russells met een broken vacht genoemd. Dit is een gemakkelijke manier om ze te herkennen.

De vacht van deze honden bestaat eigenlijk uit twee lagen. Er is een deklaag van stevige haren. Daaronder zit een meer wollige vacht. Wie de hond gaat plukken, verwijdert de deklaag met wortel en al. Zo wordt de bovenste laag weer kort en hard.

De juiste manier om dit aan te pakken is door dit van achter naar voor te doen. Houd de huid dan strak en trek de haren zachtjes uit de vacht met een draaiende beweging. Loszittende haren kunnen pijnloos worden verwijderd. Veel honden vinden dit zelfs fijn. De loszittende haartjes verzorgen vaak overlast.

De meer uitgebreide trimbeurt

Het is ook een optie om de Jack Russell te trimmen in een trimsalon. In dat geval wordt voor een meer professionele aanpak gekozen. Dit betekent dus ook dat er meer wordt gedaan dan alleen het plukken van de vacht.

Er wordt dan ook gekeken naar hoe de vacht er verder uitziet. Dat kan bijvoorbeeld betekenen dat op plaatsen waar het haar wat langer is het wat geknipt wordt. Daardoor ziet het er weer strak uit.

Het is belangrijk om dit zo nu en dan te doen omdat niet alleen het wegnemen van de overtollige haren van belang is. Het is natuurlijk ook belangrijk dat de hond er gewoon goed uit blijft zien. Het knippen helpt hier dan bij.

Leer alles over de verzorging van jouw Jack Russell

Wil je ontdekken hoe je jouw Jack Russell zo goed mogelijk kan verzorgen? Bekijk dan ook de Jack Russell Gids eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Alles mooi strak en glad

En Jack Russell trimmen is ook een kwestie van de hele hond onder handen nemen. Pluk dus niet alleen de vacht op de rug en de buik. Ook het hoofdje is van belang. Pas wel op dat het baardje en snorretje blijven zitten.

Let ook op de voetjes van de Jack Russell. Hier zullen de haartjes vaak bijgeknipt moeten worden bij de kussentjes. Dit is ook een mooi moment om de nageltjes van de hond te knippen.

Wanneer dit allemaal gedaan is, heb je niet alleen jezelf een dienst bewezen door de uitvallende haren voor te blijven. Je geeft ook je hond een fijner en prettiger gevoel.

Verdiep je in de beste verzorging voor jouw Jack Russell

Als baasje wil je je hond zo gelukkig mogelijk maken. En dat kan alleen als je je verdiept in de beste verzorging voor jouw Jack Russell. Bekijk daarvoor ook de Jack Russell Gids eens. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over de verzorging van deze hond. Zodat jij en jouw Jack Russell zo veel mogelijk van elkaar kunnen genieten!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recenten artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Jack Russells. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Jack Russell wilde weten in één compleet e-book!”

Jack Russell Gids bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Jack Russell!

  • Wil je een Jack Russell kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Jack Russell zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Jack Russell trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Jack Russell de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Jack Russell en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is de Jack Russell Gids perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bekijk de Jack Russell Gids

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je de Jack Russell Gids interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!