Home » Maak kennis met de kortharige Jack Russell

Maak kennis met de kortharige Jack Russell

⏱ Leestijd: 3 minuten

De Jack Russel kortharig is de hond die model stond voor alle varianten die er momenteel worden gefokt. De andere varianten zijn de Jack Russel broken coat en de Jack Russel ruwharig.

Het gaat hier om honden die door een Engelse dominee werden gefokt voor de jacht. Het ging om de jacht op vossen en konijnen. Deze hondjes zijn relatief klein van stuk en ze hebben een pittig doch opgewekt karakter.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Jack Russell nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Jack Russell!

Een raszuivere Jack Russel kortharig

Jack Russels worden in meerdere varianten aangeboden door fokkers en eigenaren van een gelegenheidsnestje. Veel mensen vragen zich af of ze een raszuivere hond kopen. Dat heeft namelijk zijn uitwerking wanneer je ooit zelf een nestje wil krijgen met deze hondensoort.

Een raszuivere Jack Russel is relatief gemakkelijk te herkennen. Dat kan je doen door te kijken naar de vacht. Een Jack Russel hoort overwegend wit met een enkel stuk tan of zwart te zijn. Is de vacht niet overwegend wit dan heb je te maken met een kruising. Dit heeft geen uitwerking op het karakter van de hond maar wel op het feit dat je de  hond later niet voor een raszuiver nestje kan gebruiken.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Jack Russell wordt ook uitgebreid behandeld in Jack Russell Gids. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Een hond die je moet borstelen

Een kortharige Jack Russel is een hondje met een gladde vacht. Dat houdt in dat de vacht voortdurend zal verharen.

Er is niet echt sprake van een specifiek moment waarop de wintervacht  wordt vervangen door een zomervacht. Dit is een doorlopend proces. Je zal de Jack Russel dan ook iedere dag moeten borstelen om te voorkomen dat je hele huis en jij zelf onder de haren komen te zitten. Dat borstelen kan je doen met een rubber borstel die de meeste haren weghaalt van de vacht.

Je haalt hierbij ook het grove vuil weg wat zich op de vacht van een Jack Russel verzamelt. Daarna ga je met een fijne borstel aan de slag. Je haalt daarmee de fijne haren weg en ook het fijne vuil wat nog bij de vacht is achtergebleven. Daarna kan je de vacht nog met een chamois behandelen waarmee je het haar gladstrijkt en de vacht laat glanzen

Leer alles over jouw lieve Jack Russell

Wil je álles leren over jouw Jack Russell? Bekijk dan ook de Jack Russell Gids eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Het temperament van een Jack Russel kortharig

Een Jack Russel is van nature een hondje wat een pittig karakter heeft. De hond is gefokt voor de jacht op vossen en dat zie je in alle aspecten terug. Zo heeft de hond een enorm doorzettingsvermogen. De hond kan namelijk urenlang doorrennen zonder echt moe te worden.

Verder is de hond ook binnenshuis behoorlijk levendig en springerig. Je zal deze hond dus met een strakke hand moeten opvoeden om een leuke huisgenoot te krijgen. Een goede opvoeding waarbij je de hond leert om zijn of haar energie op een positieve manier te gebruiken zal ervoor zorgen dat je een vrolijke hond om je heen hebt die jou dagelijks aan het lachen zal brengen met zijn of haar leuke fratsen.

Een leuke hond heb je voor het leven, in dit geval voor ongeveer 15 jaar.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Jack Russell?

Bekijk dan de Jack Russell Gids eens. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recenten artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Jack Russells. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Jack Russell wilde weten in één compleet e-book!”

Jack Russell Gids bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Jack Russell!

  • Wil je een Jack Russell kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Jack Russell zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Jack Russell trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Jack Russell de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Jack Russell en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is de Jack Russell Gids perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bekijk de Jack Russell Gids

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je de Jack Russell Gids interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!