Home » Maak kennis met de kortharige Jack Russell

Maak kennis met de kortharige Jack Russell

⏱ Leestijd: 2 minuten

De Jack Russel kortharig is de hond die model stond voor alle varianten die er momenteel worden gefokt. De andere varianten zijn de Jack Russel broken coat en de Jack Russel ruwharig.

Het gaat hier om honden die door een Engelse dominee werden gefokt voor de jacht. Het ging om de jacht op vossen en konijnen. Deze hondjes zijn relatief klein van stuk en ze hebben een pittig doch opgewekt karakter.

 

👋  Voordat je verder leest…

We denken dat je het e-book ‘Handboek voor de Jack Russell’ interessant gaat vinden.. Daarin leer je namelijk alles over deze lieve hond!

 

Een raszuivere Jack Russel kortharig

Jack Russels worden in meerdere varianten aangeboden door fokkers en eigenaren van een gelegenheidsnestje. Veel mensen vragen zich af of ze een raszuivere hond kopen. Dat heeft namelijk zijn uitwerking wanneer je ooit zelf een nestje wil krijgen met deze hondensoort. Een raszuivere Jack Russel is relatief gemakkelijk te herkennen. Dat kan je doen door te kijken naar de vacht. Een Jack Russel hoort overwegend wit met een enkel stuk tan of zwart te zijn. Is de vacht niet overwegend wit dan heb je te maken met een kruising. Dit heeft geen uitwerking op het karakter van de hond maar wel op het feit dat je de  hond later niet voor een raszuiver nestje kan gebruiken.

Een hond die je moet borstelen

Een kortharige Jack Russel is een hondje met een gladde vacht. Dat houdt in dat de vacht voortdurend zal verharen. Er is niet echt sprake van een specifiek moment waarop de wintervacht  wordt vervangen door een zomervacht. Dit is een doorlopend proces. Je zal de Jack Russel dan ook iedere dag moeten borstelen om te voorkomen dat je hele huis en jij zelf onder de haren komen te zitten. Dat borstelen kan je doen met een rubber borstel die de meeste haren weghaalt van de vacht. Je haalt hierbij ook het grove vuil weg wat zich op de vacht van een Jack Russel verzamelt. Daarna ga je met een fijne borstel aan de slag. Je haalt daarmee de fijne haren weg en ook het fijne vuil wat nog bij de vacht is achtergebleven. Daarna kan je de vacht nog met een chamois behandelen waarmee je het haar gladstrijkt en de vacht laat glanzen

Het temperament van een Jack Russel kortharig

Een Jack Russel is van nature een hondje wat een pittig karakter heeft. De hond is gefokt voor de jacht op vossen en dat zie je in alle aspecten terug. Zo heeft de hond een enorm doorzettingsvermogen. De hond kan namelijk urenlang doorrennen zonder echt moe te worden. Verder is de hond ook binnenshuis behoorlijk levendig en springerig. Je zal deze hond dus met een strakke hand moeten opvoeden om een leuke huisgenoot te krijgen. Een goede opvoeding waarbij je de hond leert om zijn of haar energie op een positieve manier te gebruiken zal ervoor zorgen dat je een vrolijke hond om je heen hebt die jou dagelijks aan het lachen zal brengen met zijn of haar leuke fratsen. Een leuke hond heb je voor het leven, in dit geval voor ongeveer 15 jaar.

 

Álles weten over Jack Russells??

Download dan eens het Complete Handboek voor Jack Russells. Daarin staat alle denkbare informatie over deze geweldige hondensoort.

 

22 Geniale Tips Voor Jouw Jack Russell Die Je Zullen Verbazen!

  • Leer je Jack Russell in een dag om niet meer te bijten;
  • Kom voortaan in een handomdraai van teken af;
  • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
  • Zorg dat jouw Jack Russell niet meer uit zijn mond stinkt;
  • Ontdek alle 22 bizarre life hacks voor jouw hond!

👉 Vorige maand 329 keer gedownload!

Onze laatste artikelen

We schrijven continu informatieve artikelen vol tips en trucs. Zodat je jouw Jack Russell nóg beter leert begrijpen. Bekijk hieronder onze meest recente bijdrages.

Een Jack Russell uit het asiel adopteren

Een Jack Russell uit het asiel adopteren

Een Jack Russel uit het asiel adopteren is een goed idee wanneer je voor een lagere prijs een hondje wil hebben. Je kan dit ook doen omdat je bewust een volwassen hond een tweede kans wilt geven. Bij een adoptie uit het asiel moet je een aantal dingen goed in...