Home » Op zoek naar een Jack Russell herplaatser? Lees dit

Op zoek naar een Jack Russell herplaatser? Lees dit

⏱ Leestijd: 4 minuten

Op websites voor honden herplaatsen kom je met behoorlijke regelmaat een Jack Russel herplaatser tegen. Schalks kijkt een hondje jou aan en dat is het moment waarop je zeker weet dat dit hondje een gouden mandje verdient. Bij jou.

Toch is het niet verstandig om zomaar onbezonnen een dergelijk hondje in je huis te nemen. We zullen je uitleggen waar je op let bij een Jack Russel als je deze in huis neemt.

 

👋  Voordat je verder leest…

We denken dat je de Jack Russell Gids interessant gaat vinden.. Daarin leer je namelijk alles over deze lieve hond!

 

Een herplaatsingshondje een kans geven

Op herplaatsingssites kom je met zeer grote regelmaat hondjes tegen waarvan je niet goed begrijpt waarom de oude eigenaar het hondje weg doet. Het is dan ook goed om je te verdiepen in het verleden van een hond voordat je tot een herplaatsing naar jou toe overgaat. Een oude eigenaar zal niet zomaar afstand doen van zijn of haar geliefde huisdier. Aan veel herplaatsingen liggen bepaalde gedragsproblemen ten grondslag. Ook kan het zijn dat er gezondheidsproblemen zijn bij de hond waar de baas het geld niet voor heeft. Vraag dan ook altijd eerst goed door voordat je tot een adoptie overgaat. Jij wil immers niet met andermans probleem komen te zitten waardoor je zelf handenvol werk krijgt.

Een pup kopen zonder erbij na te denken

Veel mensen schaffen een pup na zonder dat ze er goed bij nadenken dat ze een behoorlijke verantwoordelijkheid erbij krijgen. Een pup wordt later een volwassen hond die de komende 10 tot 15 jaar een lid van jouw gezin zal zijn. Een Jack Russel is een hond die de 15 jaar gemakkelijk zal halen omdat het een klein hondenras is. Je moet de komende 15 jaar dan ook rekening houden met je hond wanneer je op vakantie gaat, wanneer je een dagje op pad gaat, of wanneer je zelfs maar een paar uur op bezoek gaat. Die verantwoordelijkheid is iets waar veel mensen die een pup in huis nemen niet bij stil staan. En daar heb je gelijk de eerste reden waarom honden op een herplaatsingssite terecht komen. De hond wordt een belasting voor het gezin.

Moeite hebben met het gedrag van de pup

Een Jack Russel is een hond waar behoorlijk wat leven in zit. Het is een hond die ook wel ADHD gedrag kan vertonen. Het hondje zal proberen overal in je huis op te springen en te rennen. Daarnaast zal het hondje jou geen seconde met rust laten wanneer je wat aan het doen bent in het huis. Dit is iets wat je een pup al wel kan leren. Je kan het temperament van je hond behoorlijk temperen door ermee naar een puppy training te gaan. Daar leert je hondje niet alleen de eerste basis commando’s maar ook andere zaken. Daarbij mag je denken aan socialisatie naar andere honden en naar mensen toe. Hebben de oude eigenaars niet de moeite genomen om een dergelijke training te doen dan krijg je een kleine tornado in jouw huis. Het is goed om je ook dit te realiseren wanneer je een herplaatser in huis neemt. Je zal nog behoorlijk moeten gaan trainen met jouw hondje voor het een gesocialiseerd diertje is.

Een relatie krijgen

Singles nemen vaak een hond in huis om gezelschap te hebben wanneer ze thuis zijn van hun werk of studie. De hond is erop ingesteld dat hij of zij de partnerrol vervult. De hond wordt dan ook vaak als een gelijke gezien door de eigenaar en de Jack Russel neemt die taak zeer serieus. Je treft dan ook regelmatig een Jack Russel herplaatser aan op een website wanneer de eigenaar een nieuwe relatie krijgt. Het hondje zal moeite hebben met de rol in de relatie die veranderd is. Van een ‘partner’ wordt het hondje opeens een ‘kind’ en dit kan voor behoorlijk wat gedragsproblemen zorgen naar de partner en de eigenaar toe. De nieuwe partner zal dit uiteraard niet accepteren en de hond weet niet meer waar hij of zij aan toe is. Daarom belanden hondjes op een herplaatsingssite op zoek naar een nieuwe eigenaar. Er wordt dan vaak met nadruk gezegd dat het moet gaan om een alleenstaand persoon gezien het karakter en gedrag van de hond.

Geen ruimte voor een Jack Russel

Een Jack is een redelijk klein hondje en dat is de reden dat ze vaak in gezinnen zitten die klein behuisd zijn. Wanneer je een huis hebt zonder tuin of een klein appartement is dit geen goede omgeving voor een dergelijk levendig hondje. Het hondje zal zich na verloop van tijd gaan vervelen en slooplustig worden. Wanneer het bankstel kapot gebeten is zal de oude eigenaar opeens niet meer zo blij zijn met het hondje en dan gaat men al snel over tot herplaatsing. Niemand wil immers een hondje hebben wat uit verveling het huis gaat slopen. Gebrek aan ruimte zal al snel tot verveling leiden bij een levendig hondje. Het is dan ook goed om over te gaan tot de adoptie van een dergelijk hondje wanneer je het beestje genoeg ruimte kan bieden om zijn of haar energie kwijt te kunnen. Let erop dat je een tuin moet hebben of een wandelgebied in de buurt waar jouw hondje kan worden uitgelaten.

Andere huisdieren en een Jack Russel

Een Jack Russel is van nature een jachthond. Dat wil zeggen dat het een hond is die is gemaakt om in bijvoorbeeld konijnenholen te kunnen met de kop. Dat jachtinstinct zit bij iedere huishond ingebakken, ook al worden ze niet meer voor de jacht gebruikt. Wanneer je andere huisdieren hebt moet je dus goed vooraf inschatten of een Jack Russel wel een geschikte huisgenoot is. Een konijn, een cavia of een vogel zal al snel als levend voer worden beschouwd. Ook een kat kan een slechte huisgenoot zijn voor een jachthondje. Het is dan ook goed om een Jack Russel te adopteren wanneer je geen andere huisdieren hebt. Zijn die er wel dan zal je het hondje rustig moeten introduceren bij de andere huisdieren. Laat de Jack Russel vervolgens onder geen voorwaarde alleen met de andere dieren om dierenleed te voorkomen.

Een aangeboren afwijking bij een Jack Russel

Een Jack Russel kan meerdere (aangeboren) afwijkingen hebben. Je moet dan ook bij een Jack russel herplaatser goed kijken of het hondje trekt met zijn achterpoot. In dat geval is er sprake van een losse knieschijf. Dit zal voor kramp en pijn bij het hondje zorgen en het kan kreupel worden. Dit kan worden verholpen met een operatie maar het kan zijn dat de oude eigenaar daar geen zin in heeft of geen geld voor beschikbaar heeft. Verder kan een Jack Russel staar ontwikkelen waardoor het zicht troebeler wordt. Een operatie is in dat geval de enige oplossing. Atopie is eveneens een aandoening waar veel hondjes last van hebben. Het gaat om een overgevoeligheid voor de huisstofmijt, pollen en planten. De hond zal hier jeuk door krijgen waardoor de hond geprikkeld raakt. Wanneer dit het geval is heb je twee keuzes. Je kan ervoor kiezen om de hond niet met deze zaken in aanraking te laten komen. Je kan er echter ook voor kiezen om de hond medicijnen te geven die het ongemak verhelpen.

Wil je nóg meer leren over jouw Jack Russell?

Download dan ook meteen even de uitgebreide Jack Russell Gids!

 • Meer dan 100 pagina’s vol handige informatie, tips en tricks;
 • 10 zeer uitgebreide hoofdstukken over jouw Jack Russell;
 • Momenteel met 4 gratis bonus boeken t.w.v. 49 euro!

Download onze gratis pdf!

22 Geniale Tips Voor Jouw Jack Russell Die Je Zullen Verbazen!

 • Leer je Jack Russell binnen een dag om niet meer te bijten en te kauwen;
 • Heeft je hond teken? Zo kom je er voortaan in een handomdraai vanaf;
 • Kom vanaf nu makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
 • Heeft je hond last van een stinkende adem? Zo los je het op;
 • + nog meer dan 15 andere bizarre life hacks voor jouw hond!

👉 Vorige maand 329 keer gedownload!

VOORDAT JE GAAT.. 22 GRATIS TIPS! 👋

Download onze gratis PDF met 22 geniale tips voor jouw hond.
 • Leer je Jack Russell om niet meer te bijten en te kauwen;
 • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
 • Heeft je hond last van een stinkende adem? Zo los je het op;
 • .. En nog 15+ andere bizarre life hacks voor jouw hond!
-
Klik hier voor de 22 gratis tips
Holler Box

€10,- KORTING OP JACK RUSSELL HANDBOEK!

200+ pagina's vol tips en info over jouw Jack Russell. Nu met €10,- korting en 5 gratis bonussen!
Klik hier om het boek te bekijken!
Holler Box

10 EURO KORTING OP JACK RUSSELL HANDBOEK! 🐶

 • 200+ pagina's vol tips en info over jouw Jack Russell;
 • Alles over de aanschaf, training en verzorging van je hond;
 • 5 gratis bonussen als je via ons besteld (t.w.v. €49,75);
 • Meer dan duizend tevreden klanten gingen je al voor!
-
Klik hier om het boek te bekijken!
Holler Box