Home » Gewicht: hoe zwaar mag een Jack Russell zijn

Gewicht: hoe zwaar mag een Jack Russell zijn

⏱ Leestijd: 3 minuten

Het juiste Jack Russell gewicht staat opgesteld in de algemene bepalingen van de rasstandaard. Hier mag ook niet van afgeweken worden. In tegenstelling tot andere rassen wordt hier geen onderscheid gemaakt tussen reuen en teven, terwijl er wel verschil ik kan zitten. Zo worden reuen over het algemeen zwaarder dan teven.

Er zijn hiervoor een aantal basisregels opgesteld, zodat je weet dat je te maken hebt met een gezonde Jack Russell.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Jack Russell nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Jack Russell!

Het ideale Jack Russell gewicht staat vast

Het Jack Russell gewicht is dus opgenomen in de algemene bepalingen. Hierin staat dat de ideale grootte van het ras tussen de 25 en 30 centimeter ligt. Het aantal kilogrammen dat hierbij hoort, is afhankelijk van de lichaamshoogte. Iedere 5 centimeter aan lichaamshoogte komt overeen met een kilogram aan gewicht.

Als je een Jack Russell van een ideale hoogte hebt, mag deze dus ongeveer 5 kilogram wegen. Hiermee weet je zeker dat jouw hond gezond is en er geen lichamelijke klachten kunnen optreden die met het gewicht te maken hebben en waarmee jouw Jack Russell veel problemen kan krijgen.

Let op: Het onderhouden en verbeteren van de gezondheid van jouw Jack Russell (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Jack Russell Gids. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Gewrichten en organen hebben het moeilijk

Er zijn echter ook Jack Russels die qua gewicht bij het overgewicht zitten. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen bij geneutraliseerde honden. Wanneer een Jack Russell overgewicht heeft, kan het ook gevolgen hebben voor de gezondheidstoestand. Zo zijn er verschillende gewrichtsaandoeningen, doordat de gewrichten veel te verduren hebben om de extra kilo’s mee te kunnen dragen.

De kans op artrose wordt hierdoor aanzienlijk vergroot en de hond zal hierdoor snel pijn krijgen en moeilijk gaan lopen. Tevens komt er een slechte conditie aan te pas. Het actieve gaat er al snel af en het kan weer hartproblemen als gevolg hebben.

Het gewicht op peil houden

Het Jack Russell gewicht moet daarom op peil gehouden worden. Zodra je merkt dat jouw Jack Russell te zwaar wordt, moet je de levensstijl omgooien. Jouw hond moet immers te allen tijde gezond blijven. Je kunt hiervoor speciale hondenvoeding gebruiken.

De bekende merken zijn hierin gespecialiseerd en kunnen ervoor zorgen dat de hond de juiste voedingsstoffen binnen krijgt. De voeding is hiervoor afgestemd op het dieet van jouw Jack Russell en je kunt er altijd een voedingstabel bij terugvinden. De voorschriften in acht houden, zorgt ervoor dat het gewicht op het juiste niveau blijft.

Leer alles over hoe je jouw Jack Russell gezond en gelukkig houdt

Wil je weten hoe je jouw Jack Russell zo gezond en gelukkig mogelijk houdt? Bekijk dan ook de Jack Russell Gids eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Hondenkoekjes in plaats van ongezonde extra’s

Je kunt er ook door middel van hondenkoekjes voor zorgen dat het Jack Russell gewicht op peil blijft. De extraatjes die je geeft en die voornamelijk bedoeld zijn voor mensen, zijn juist de dikmakers bij honden. Met de pot mee eten is misschien gezellig, maar het kan dus ook voor veel problemen zorgen bij jouw hond.

Ga daarom altijd op zoek naar goede hondenkoekjes die bijdragen aan een gezonde levensstijl en laat jouw hond daarbij nooit te veel vet of suiker binnenkrijgen. In combinatie met voldoende lichaamsbeweging kun je een gezonde hond houden, die qua gewicht ook altijd op het gewenste aantal kilogrammen zit voor het ras.

Gun jouw Jack Russell de beste gezondheid

Als baasje wil je je hond gelukkig en gezond houden. Het is daarom belangrijk om je te verdiepen in de gezondheid van deze lieve honden. Bekijk daarvoor ook de Jack Russell Gids eens.

In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over de verzorging en de gezondheid van deze hond. Zodat jij en jouw Jack Russell zo lang mogelijk van elkaar kunnen genieten!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recenten artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Jack Russells. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Jack Russell wilde weten in één compleet e-book!”

Jack Russell Gids bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Jack Russell!

  • Wil je een Jack Russell kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Jack Russell zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Jack Russell trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Jack Russell de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Jack Russell en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is de Jack Russell Gids perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bekijk de Jack Russell Gids

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je de Jack Russell Gids interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!