Home » Alles over de eigenschappen van jouw Jack Russell

Alles over de eigenschappen van jouw Jack Russell

⏱ Leestijd: 4 minuten

Wie een Jack Russel wil gaan aanschaffen dient zich eerst goed te verdiepen in een aantal Jack Russel eigenschappen voor hij of zij tot aanschaf overgaat. We hebben het hier namelijk over een hondje met een wel zeer eigenzinnig karakter.

Een Jack Russel heeft specifieke eigenschappen die een voor een eigenaar al dan niet heel geschikt maken. We hebben ze voor je onder de loep genomen.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Jack Russell nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Jack Russell!

Een jachthondje

De Jack Russel werd in het verleden gefokt door een Engelse dominee. Deze dominee nam het hondje mee wanneer hij op vossenjacht ging. Het hondje is zo gebouwd, met een spitse kop, dat hij of zij deze in een vossenhol kan steken en er ook weer uit kan krijgen.

Het jachtinstinct van de Jack Russel is door de jaren heen hetzelfde gebleven, ook al wordt er in de meeste landen helemaal niet meer op vossen gejaagd. Dit jachtinstinct valt terug te zien in een aantal specifieke eigenschappen die we zullen gaan toelichten.

Let op: Alle uiterlijke en innerlijke kenmerken van jouw Jack Russell (en vele andere thema’s) worden ook uitgebreid behandeld in Jack Russell Gids. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Een tomeloze energie

Wanneer je een Jack Russel ziet valt gelijk op dat het een diertje is wat een tomeloze hoeveelheid energie heeft. Daar waar grote honden na een wandeling van een half uur gerust in een diepe slaap kunnen vallen houdt de energie bij een Jack Russel niet op. Het hondje heeft genoeg energie om urenlang door te rennen en te ravotten waardoor de eigenaren behoorlijk uitgeput kunnen raken. Je neemt een dergelijk hondje dan ook alleen in huis wanneer je echt een hoop tijd hebt om ermee naar buiten te kunnen gaan.

Als schoothondje is de Jack Russel totaal niet geschikt. Je zal jouw hond echt bezig moeten houden met activiteiten waarbij het diertje zijn of haar energie kwijt kan. Daarbij mag je bijvoorbeeld denken aan hardlopen met je Jack Russel aan een riem die je om je middel bevestigt. Je kan ook gaan fietsen met je Jack Russel naast je of bijvoorbeeld in een natuurgebied met heuvels lopen.

De behoefte aan controle en specifieke beweging

Een Jack Russel is een perfect hond om mee aan sporten te doen waarbij jij leert om de controle te houden en waarbij de hond heel specifiek in beweging wordt gehouden. Agility is een sporttak waarbij de Jack Russel eigenlijk de bewegingen doet die ook tijdens de jacht zouden plaatsvinden. Zo wordt er gerend over hindernissen wat eigenlijk bedoeld is om bij een prooi te komen. Daarnaast moet er goed worden gespeurd en in veel gevallen ook gezwommen. Agility training wordt dan ook vaak gedaan om de hond zijn of haar energie op een positieve manier te leren inzetten.

Leer alles over de kenmerken van jouw Jack Russell

Wil je álles leren over de innerlijke en uiterlijke kenmerken van jouw Jack Russell? Bekijk dan ook de Jack Russell Gids eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Kom niet aan mijn huis

Een Jack Russel heeft de eigenschap om het huis goed te bewaken. Dat zal hij of zij doen door erg territoriaal te zijn. Dit is een eigenschap die niet iedereen even goed weet te waarderen De hond zal namelijk waakzaam zijn en behoorlijk hard blaffen.

Daarnaast zal hij eventueel bezoek eens erg goed te inspecteren voordat het geaccepteerd wordt. Deze eigenschap kunt u in zekere zin temperen. Dat doet u door de hond goed te laten weten wat zijn of haar plek in het huishouden is.

De hond is geen partner in het gezin maar hij of zij neemt eerder de rol van een kind in de ‘roedel’ in. Die rol houdt in dat de hond geen leiding heeft in het gezin en ook niet de overhand hoeft te nemen. Door je hond goed te leren dat andere mensen welkom zijn in jouw huis zal jouw Jack Russel een goede en stabiele omgang met anderen aanleren.

Kan een Jack Russel met andere huisdieren

Omdat een Jack Russel een jachthond is wordt het niet aangeraden dat je andere huisdieren hebt in de vorm van bijvoorbeeld konijnen of cavia’s. Wanneer deze dieren al in jouw gezin aanwezig waren zal je ze rustig bij jouw hond moeten introduceren.

Daarbij leer je de hond gelijk aan dat het niet gaat om een levende prooi maar om huisgenoten die respectvol behandeld dienen te worden.

Het is echter absoluut niet aan te raden dat prooidieren zoals een cavia of een konijn bij jouw hond in de kamer zijn wanneer jij er verder niet bent. De hond heeft namelijk de bescherming voor het prooidiertje vaak gekoppeld aan jouw aanwezigheid. Door het onstuimige karakter zou een Jack Russel zomaar in de aanval kunnen gaan wanneer jij even uit het zicht bent.

Een Jack Russel met kleine kinderen

Een Jack Russel is een prima hond wanneer je -kleine- kinderen hebt. Het gaat immers om een hondensoort die heerlijk speels is waardoor het een leuk speelkameraadje voor een kind is. Heel kleine kinderen zullen echter geneigd zijn om met de hond te gaan sjouwen of deze zelfs in de poppenwagen neer te zetten. Dit zal ertoe leiden dat de hond gaat blaffen of in een aantal gevallen zelfs van zich af gaat bijten. Leer de kinderen dan ook heel goed hoe ze met een hondje moeten omgaan.

Ontdek alles over het karakter van jouw Jack Russell

Heb je een Jack Russell in huis of wil je er een kopen? Verdiep je dan grondig in het karakter van deze lieve hond. Dan weet je zeker dat je zo optimaal mogelijk van jouw Jack Russell kan genieten. In de Jack Russell Gids wordt het karakter, de kenmerken en het gedrag uitgebreid beschreven!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recenten artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Jack Russells. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Jack Russell wilde weten in één compleet e-book!”

Jack Russell Gids bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Jack Russell!

  • Wil je een Jack Russell kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Jack Russell zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Jack Russell trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Jack Russell de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Jack Russell en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is de Jack Russell Gids perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bekijk de Jack Russell Gids

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je de Jack Russell Gids interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!