Home » Ontdek de Jack Russell in het bruin

Ontdek de Jack Russell in het bruin

⏱ Leestijd: 2 minuten

Een Jack Russel bruin is een hondje wat heel geliefd is bij eigenaren. Veel eigenaren die een dergelijk hondje aanschaffen vragen zich wel af of ze met een raszuiver hondje te maken hebben.

We zullen toelichten hoe je kan zien dat je met een raszuivere Jack Russel te maken hebt. Daarnaast kijken we naar de verzorging van een bruine Jack Russel en het karakter.

 

👋  Voordat je verder leest…

We denken dat je het e-book ‘Handboek voor de Jack Russell’ interessant gaat vinden.. Daarin leer je namelijk alles over deze lieve hond!

 

Raszuiver herkennen

De Jack Russel is een hondje wat van oorsprong in Engeland door een dominee werd gefokt. Dit hondje werd zo gefokt dat het kon meegaan tijdens de jacht en in een vossenhol paste met de kop. Het  hondje werd dan ook gebruikt voor de vossenjacht. De raszuivere Jack Russel is te herkennen aan de vachtkleur. Het kan gaan om een witte vacht, een vacht met een tan of een vacht met zwarte vlekken. De vacht dient echter overwegend wit te zijn. Is dit niet zo dan mag je helaas niet spreken van een raszuivere Jack Russel. Een niet raszuivere Jack Russel is minstens net zo leuk en lief als een raszuiver exemplaar maar het is goed om te weten wanneer er een keer een nestje komt. De pups mogen in dat geval niet als raszuiver worden aangemerkt.

Kruisingen met een Jack Russel

Veel Jack Russels die bruin zijn, zijn voortgekomen uit een kruising. Ze worden onder andere gekruist met een Boerenfox. Deze hondjes hebben een vacht die in een aantal gevallen zelfs compleet bruin met een patroon is. Deze Jack Russels mogen worden verkocht maar er mag in geen enkel opzicht de rasnaam worden gebruikt. Deze hondjes hebben een dusdanig afwijkend uiterlijk dat er niks raszuivers meer aan te ontdekken is. De hondjes die uit een dergelijke kruising voortkomen worden doorgaans tegen een relatief lage prijs verkocht.

Een gladharige Jack Russel verzorgen

De gladharige Jack Russel is het gemakkelijkst te verzorgen. Het gaat om een vachtverzorging die een paar keer per jaar dient plaats te vinden. De haren van uw hondje zullen nauwelijks in de klit komen tijdens het buiten ravotten waardoor er niet echt hard hoeft te worden gewerkt om de vacht in een goede conditie te houden. De vacht wordt bijgehouden met een zachte borstel of een siliconen handschoen. Daardoor kunt u in een ruiperiode de loszittende haren van de vacht verwijderen. Dit doet u een paar keer per jaar, wanneer de hond de zomervacht en de wintervacht krijgt.

Een broken coat en ruwharige Jack Russel verzorgen

De vacht dit tussen een gladharige en een ruwharige vacht in zit heet de broken coat. Deze vacht dient verzorgd te worden via plukken wanneer de ruiperiode aanbreekt. Dit plukken doet u vanwege de gevoelige huid die veel Jack Russels hebben. Het is een manier van losse haren weghalen die handmatig gebeurt waardoor u de intensiteit van het plukken kunt aanpassen aan de reactie van uw Jack Russel. Het plukken kunt u zelf doen maar u kunt het ook uitbesteden aan de trimsalon.

 

Álles weten over Jack Russells??

Download dan eens het Complete Handboek voor Jack Russells. Daarin staat alle denkbare informatie over deze geweldige hondensoort.

 

22 Geniale Tips Voor Jouw Jack Russell Die Je Zullen Verbazen!

  • Leer je Jack Russell in een dag om niet meer te bijten;
  • Kom voortaan in een handomdraai van teken af;
  • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
  • Zorg dat jouw Jack Russell niet meer uit zijn mond stinkt;
  • Ontdek alle 22 bizarre life hacks voor jouw hond!

👉 Vorige maand 329 keer gedownload!

Onze laatste artikelen

We schrijven continu informatieve artikelen vol tips en trucs. Zodat je jouw Jack Russell nóg beter leert begrijpen. Bekijk hieronder onze meest recente bijdrages.

Een Jack Russell uit het asiel adopteren

Een Jack Russell uit het asiel adopteren

Een Jack Russel uit het asiel adopteren is een goed idee wanneer je voor een lagere prijs een hondje wil hebben. Je kan dit ook doen omdat je bewust een volwassen hond een tweede kans wilt geven. Bij een adoptie uit het asiel moet je een aantal dingen goed in...