Home » Ontdek de Jack Russell in het bruin

Ontdek de Jack Russell in het bruin

⏱ Leestijd: 3 minuten

Een Jack Russel bruin is een hondje wat heel geliefd is bij eigenaren. Veel eigenaren die een dergelijk hondje aanschaffen vragen zich wel af of ze met een raszuiver hondje te maken hebben.

We zullen toelichten hoe je kan zien dat je met een raszuivere Jack Russel te maken hebt. Daarnaast kijken we naar de verzorging van een bruine Jack Russel en het karakter.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Jack Russell nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Jack Russell!

Raszuiver herkennen

De Jack Russel is een hondje wat van oorsprong in Engeland door een dominee werd gefokt. Dit hondje werd zo gefokt dat het kon meegaan tijdens de jacht en in een vossenhol paste met de kop. Het  hondje werd dan ook gebruikt voor de vossenjacht.

De raszuivere Jack Russel is te herkennen aan de vachtkleur. Het kan gaan om een witte vacht, een vacht met een tan of een vacht met zwarte vlekken. De vacht dient echter overwegend wit te zijn. Is dit niet zo dan mag je helaas niet spreken van een raszuivere Jack Russel.

Een niet raszuivere Jack Russel is minstens net zo leuk en lief als een raszuiver exemplaar maar het is goed om te weten wanneer er een keer een nestje komt. De pups mogen in dat geval niet als raszuiver worden aangemerkt.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Jack Russell wordt ook uitgebreid behandeld in Jack Russell Gids. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Kruisingen met een Jack Russel

Veel Jack Russels die bruin zijn, zijn voortgekomen uit een kruising. Ze worden onder andere gekruist met een Boerenfox. Deze hondjes hebben een vacht die in een aantal gevallen zelfs compleet bruin met een patroon is. Deze Jack Russels mogen worden verkocht maar er mag in geen enkel opzicht de rasnaam worden gebruikt.

Deze hondjes hebben een dusdanig afwijkend uiterlijk dat er niks raszuivers meer aan te ontdekken is. De hondjes die uit een dergelijke kruising voortkomen worden doorgaans tegen een relatief lage prijs verkocht.

Een gladharige Jack Russel verzorgen

De gladharige Jack Russel is het gemakkelijkst te verzorgen. Het gaat om een vachtverzorging die een paar keer per jaar dient plaats te vinden. De haren van uw hondje zullen nauwelijks in de klit komen tijdens het buiten ravotten waardoor er niet echt hard hoeft te worden gewerkt om de vacht in een goede conditie te houden.

De vacht wordt bijgehouden met een zachte borstel of een siliconen handschoen. Daardoor kunt u in een ruiperiode de loszittende haren van de vacht verwijderen. Dit doet u een paar keer per jaar, wanneer de hond de zomervacht en de wintervacht krijgt.

Leer alles over jouw lieve Jack Russell

Wil je álles leren over jouw Jack Russell? Bekijk dan ook de Jack Russell Gids eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Een broken coat en ruwharige Jack Russel verzorgen

De vacht dit tussen een gladharige en een ruwharige vacht in zit heet de broken coat. Deze vacht dient verzorgd te worden via plukken wanneer de ruiperiode aanbreekt. Dit plukken doet u vanwege de gevoelige huid die veel Jack Russels hebben.

Het is een manier van losse haren weghalen die handmatig gebeurt waardoor u de intensiteit van het plukken kunt aanpassen aan de reactie van uw Jack Russel. Het plukken kunt u zelf doen maar u kunt het ook uitbesteden aan de trimsalon.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Jack Russell?

Bekijk dan de Jack Russell Gids eens. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recenten artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Jack Russells. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Jack Russell wilde weten in één compleet e-book!”

Jack Russell Gids bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Jack Russell!

  • Wil je een Jack Russell kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Jack Russell zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Jack Russell trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Jack Russell de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Jack Russell en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is de Jack Russell Gids perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bekijk de Jack Russell Gids

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je de Jack Russell Gids interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!