Home » Informatie over de Jack Russell Broken Coat

Informatie over de Jack Russell Broken Coat

⏱ Leestijd: 3 minuten

Een Jack Russel broken coat is een van de drie foksoorten bij dit ras. Er is van oudsher gefokt met de Jack  Russel waardoor je de gladharige hond, de ruwharige hond en de broken coat hebt.

De broken coat is een hondje wat tussen het gladharige en het ruwharige in zit. Het gaat dus in een behoorlijk aantal gevallen om een raszuiver hondje.

 

👋  Voordat je verder leest…

We denken dat je het e-book ‘Handboek voor de Jack Russell’ interessant gaat vinden.. Daarin leer je namelijk alles over deze lieve hond!

 

Een raszuivere Jack Russel broken coat herkennen

Jack Russels zoals ze tegenwoordig worden aangeboden zijn niet allemaal raszuiver. Vaak zit er een kruising tussen waardoor de hond andere uiterlijke trekjes kan vertonen. Een belangrijk kenmerk van de raszuivere Jack Russel is dat het een hond is die overwegend wit is. Daarbij zitten er een of meerdere zwarte of bruine vlekken op de vacht. Het merendeel moet echter wit zijn. Deze honden hebben dan een andere naam zoals de ‘Black and Tan’ variant. Dit gaat dus om honden die niet geheel raszuiver zijn. Deze honden zullen hetzelfde karakter als de Jack Russel vertonen alleen ze hebben een afwijkend uiterlijk.

Klitten in de vacht

Een Jack Russel die buiten of binnen speelt is een echte woelwater. Het hondje zal buiten door het hoge gras heen gaan rennen en daarnaast zal het uitgebreid spelen bij bijvoorbeeld bomen. Ook water is een uitnodiging voor een Jack om erin te springen. Ziet de Jack Russel een modderplas dan mag u er bijna op rekenen dat de modderplas eens uitgebreid wordt onderzocht. Dit zal bij een broken coat Jack Russel gaan zorgen voor een vacht die gevoelig is voor klitten. Het zullen er niet veel zijn doordat de vacht nog overwegend glad is, maar een extra vachtverzorging na een dergelijke wilde speelpartij is op zijn plaats. Met een borstel krijgt u de vacht van uw Jack Russel weer schoon en mooi. Zou u dit achterwege laten dan kunnen er insecten in de vacht van uw hond achterblijven die voor irritatie gaan zorgen.

De vacht verzorgen

De vacht van een hond vereist een specifieke verzorging. Bij een gladharige hond kunt u volstaan met het borstelen van de vacht, al dan niet met een siliconen handschoen, om de losse haren uit de vacht te verwijderen. De vacht zal niet getrimd hoeven te worden, en een paar keer per jaar is de hond in de rui. Dan wordt de wintervacht vervangen voor een zomervacht en omgekeerd. Dit zijn zaken die hun natuurlijke verloop kennen. In een periode van rui zult u de hond vaker moeten borstelen om de losse haren goed weg te halen. Bij een broken coat zit dit ietwat anders.

Het plukken van de vacht

bij een broken coat Jack Russel is het belangrijk dat de vacht een paar keer per jaar door uzelf of door de trimmer onder handen wordt genomen. Via plukken worden de losse dekharen verwijderd. Dit is iets wat gebeurt om te voorkomen dat de dekharen zullen gaan irriteren wanneer ze los gaan zitten. Dit plukken is iets wat u als hondeneigenaar zelf kunt doen maar veel mensen hebben er ofwel geen tijd voor of de hond is te ongedurig om het toe te laten. Een trimmer is in dat geval de beste oplossing. In een trimsalon zijn immers alle faciliteiten aanwezig om het plukken in een rustige situatie te laten plaatsvinden.

Hoe vaak plukken

Het plukken van uw Broken Coat Jack Russel zal meerdere malen per jaar moeten plaatsvinden. Zou je dit niet doen dan kan uw hondje extra geprikkeld gedrag gaan vertonen doordat de loszittende haren irriteren en jeuken. Het hondje kan zich dan niet op een andere manier afreageren dan door druk te worden en langs u en de meubels te gaan schuren. Een paar keer in het jaar naar de trimsalon is dan ook pure noodzaak wanneer je een dergelijk hondje hebt. Het zorgt voor een verhoogd dierenwelzijn en een mooi uitziende Jack Russel.

 

Álles weten over Jack Russells??

Download dan eens het Complete Handboek voor Jack Russells. Daarin staat alle denkbare informatie over deze geweldige hondensoort.

 

22 Geniale Tips Voor Jouw Jack Russell Die Je Zullen Verbazen!

  • Leer je Jack Russell in een dag om niet meer te bijten;
  • Kom voortaan in een handomdraai van teken af;
  • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
  • Zorg dat jouw Jack Russell niet meer uit zijn mond stinkt;
  • Ontdek alle 22 bizarre life hacks voor jouw hond!

👉 Vorige maand 329 keer gedownload!

Onze laatste artikelen

We schrijven continu informatieve artikelen vol tips en trucs. Zodat je jouw Jack Russell nóg beter leert begrijpen. Bekijk hieronder onze meest recente bijdrages.

Een Jack Russell uit het asiel adopteren

Een Jack Russell uit het asiel adopteren

Een Jack Russel uit het asiel adopteren is een goed idee wanneer je voor een lagere prijs een hondje wil hebben. Je kan dit ook doen omdat je bewust een volwassen hond een tweede kans wilt geven. Bij een adoptie uit het asiel moet je een aantal dingen goed in...