Home » Informatie over de Jack Russell Broken Coat

Informatie over de Jack Russell Broken Coat

⏱ Leestijd: 3 minuten

Een Jack Russel broken coat is een van de drie foksoorten bij dit ras. Er is van oudsher gefokt met de Jack  Russel waardoor je de gladharige hond, de ruwharige hond en de broken coat hebt.

De broken coat is een hondje wat tussen het gladharige en het ruwharige in zit. Het gaat dus in een behoorlijk aantal gevallen om een raszuiver hondje.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Jack Russell nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Jack Russell!

Een raszuivere Jack Russel broken coat herkennen

Jack Russels zoals ze tegenwoordig worden aangeboden zijn niet allemaal raszuiver. Vaak zit er een kruising tussen waardoor de hond andere uiterlijke trekjes kan vertonen. Een belangrijk kenmerk van de raszuivere Jack Russel is dat het een hond is die overwegend wit is.

Daarbij zitten er een of meerdere zwarte of bruine vlekken op de vacht. Het merendeel moet echter wit zijn. Deze honden hebben dan een andere naam zoals de ‘Black and Tan’ variant. Dit gaat dus om honden die niet geheel raszuiver zijn. Deze honden zullen hetzelfde karakter als de Jack Russel vertonen alleen ze hebben een afwijkend uiterlijk.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Jack Russell wordt ook uitgebreid behandeld in Jack Russell Gids. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Klitten in de vacht

Een Jack Russel die buiten of binnen speelt is een echte woelwater. Het hondje zal buiten door het hoge gras heen gaan rennen en daarnaast zal het uitgebreid spelen bij bijvoorbeeld bomen. Ook water is een uitnodiging voor een Jack om erin te springen.

Ziet de Jack Russel een modderplas dan mag u er bijna op rekenen dat de modderplas eens uitgebreid wordt onderzocht. Dit zal bij een broken coat Jack Russel gaan zorgen voor een vacht die gevoelig is voor klitten.

Het zullen er niet veel zijn doordat de vacht nog overwegend glad is, maar een extra vachtverzorging na een dergelijke wilde speelpartij is op zijn plaats. Met een borstel krijgt u de vacht van uw Jack Russel weer schoon en mooi. Zou u dit achterwege laten dan kunnen er insecten in de vacht van uw hond achterblijven die voor irritatie gaan zorgen.

De vacht verzorgen

De vacht van een hond vereist een specifieke verzorging. Bij een gladharige hond kunt u volstaan met het borstelen van de vacht, al dan niet met een siliconen handschoen, om de losse haren uit de vacht te verwijderen. De vacht zal niet getrimd hoeven te worden, en een paar keer per jaar is de hond in de rui.

Dan wordt de wintervacht vervangen voor een zomervacht en omgekeerd. Dit zijn zaken die hun natuurlijke verloop kennen. In een periode van rui zult u de hond vaker moeten borstelen om de losse haren goed weg te halen. Bij een broken coat zit dit ietwat anders.

Leer alles over jouw lieve Jack Russell

Wil je álles leren over jouw Jack Russell? Bekijk dan ook de Jack Russell Gids eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Het plukken van de vacht

bij een broken coat Jack Russel is het belangrijk dat de vacht een paar keer per jaar door uzelf of door de trimmer onder handen wordt genomen. Via plukken worden de losse dekharen verwijderd. Dit is iets wat gebeurt om te voorkomen dat de dekharen zullen gaan irriteren wanneer ze los gaan zitten.

Dit plukken is iets wat u als hondeneigenaar zelf kunt doen maar veel mensen hebben er ofwel geen tijd voor of de hond is te ongedurig om het toe te laten. Een trimmer is in dat geval de beste oplossing. In een trimsalon zijn immers alle faciliteiten aanwezig om het plukken in een rustige situatie te laten plaatsvinden.

Hoe vaak plukken

Het plukken van uw Broken Coat Jack Russel zal meerdere malen per jaar moeten plaatsvinden. Zou je dit niet doen dan kan uw hondje extra geprikkeld gedrag gaan vertonen doordat de loszittende haren irriteren en jeuken. Het hondje kan zich dan niet op een andere manier afreageren dan door druk te worden en langs u en de meubels te gaan schuren.

Een paar keer in het jaar naar de trimsalon is dan ook pure noodzaak wanneer je een dergelijk hondje hebt. Het zorgt voor een verhoogd dierenwelzijn en een mooi uitziende Jack Russel.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Jack Russell?

Bekijk dan de Jack Russell Gids eens. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over deze hond. Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining.  En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recenten artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Jack Russells. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Jack Russell wilde weten in één compleet e-book!”

Jack Russell Gids bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Jack Russell!

  • Wil je een Jack Russell kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Jack Russell zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Jack Russell trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Jack Russell de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Jack Russell en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is de Jack Russell Gids perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bekijk de Jack Russell Gids

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je de Jack Russell Gids interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!