Home » Maak kennis met de Jack Russell Black and Tan

Maak kennis met de Jack Russell Black and Tan

⏱ Leestijd: 4 minuten

Wie een Jack Russell  black and tan gaat kopen verkeert doorgaans in de veronderstelling dat men een raszuivere Jack Russell koopt. Wie de aanschaf  van een dergelijke Jack Russell overweegt zal wat dat betreft bedrogen uitkopen. Een dergelijke hond is namelijk allesbehalve raszuiver. Het gaat hier om een hond die een Jack Russell als vader of moeder heeft.

De andere ouder is een donkere hond van een willekeurig ander ras. Dat kan je gelijk herkennen aan de kleur van de  vacht. Een raszuivere Jack heeft namelijk overwegend een witte vacht met daarin enkele bruine of zwarte vlekken. Wanneer een hond dus overwegend zwart of bruin is heb je niet met een raszuivere Jack Russell te maken. Dat neemt uiteraard niet weg dat een Jack Russell black tan een zeer leuke lieve hond is om aan te schaffen.

 

👋  Voordat je verder leest…

We denken dat je de Jack Russell Gids interessant gaat vinden.. Daarin leer je namelijk alles over deze lieve hond!

 

De prijs van een black and tan Jack Russell

Voor een raszuivere hond worden bij handelaars en fokkers behoorlijke prijzen gevraagd. Je mag in dat geval denken aan prijzen die tussen de 600 en 1000 euro liggen. Als je een niet raszuivere Jack gaat aanschaffen zullen deze prijzen te hoog zijn. Je zal  voor een dergelijke hond doorgaans niet meer dan 400 a 500 euro hoeven neer te tellen. Je koopt daarmee een pup die al dan niet van een professionele fokker vandaan komt. Als iemand zich voordoet als een professionele fokker zal je in dit geval wel om diens licentie mogen vragen. Echte fokkers houden zich namelijk niet met kruisingen bezig. Zij leveren enkel pups af die raszuiver zijn en de echte kenmerken van dit ras hebben.

Pas op met een nestje via een verkoopsite

Koop je een black and tan Jack Russell dan is het belangrijk dat je goed kijkt naar de plek waar de pup vandaan komt. Een professionele fokker valt af, dus doorgaans is het een pup die uit een nestje van een particulier komt. Dit is het moment waarop je moet gaan oppassen. Niet iedere particulier weet immers hoe een nestje dient te worden verzorgd. Daarnaast zijn pups uit een dergelijk nest ook niet altijd goed gesocialiseerd. Wanneer de pups enkel de 4 wanden van een schuurtje zagen zonder dat ze ooit met volwassenen en kinderen in contact kwamen wordt het een zorgelijke situatie. jij mag de socialisatie voor je rekening gaan nemen maar een goede start is de beste  voorbereiding voor een hondenleven.

Een hond met karakter

Een Jack Russell, ook een kruising, is een hond met een pittig karakter. Een dergelijke hond is een echte grappenmaker die jou en je huisgenoten een hoop plezier zal doen beleven. Daarnaast is het ook een hond die behoorlijk rumoerig en druk kan zijn. Het oorspronkelijke ras wordt ook wel de ADHD hond genoemd. Een Jack is namelijk een hondje wat bekend staat om de bokkesprongen en het wilde gedrag. Je zal de pup dus goed strak moeten gaan opvoeden waarbij je het wilde gedrag aan banden legt.

Met een black and tan Jack Russell naar de hondenschool

Om een pup goed op te leiden, en dan vooral een pittige pup zoals uw hondje, is het belangrijk dat je naar een hondenschool gaat. Daarbij kan het zomaar zijn dat er honden van alle groottes door elkaar heen zitten. jouw hondje zal dan de neiging voelen om waakzaam te zijn. Dit is immers ook een onderdeel van het karakter van een Jack. Het gaat om hondjes die alert zijn en die daarnaast het  huis bewaken op hun eigen manier. De instructeur zal je al snel leren hoe je deze neiging tot dominantie in goede banen moet leiden. Dat zal nog niet zo gemakkelijk zijn voor jou als eigenaar want een Jack Russell heeft naast een pittig karakter ook een heel aandoenlijk uiterlijk. Het gaat hier om hondjes die een waar charme offensief op jou en je huisgenoten zullen loslaten.

Een Jack en andere huisdieren

Heb je naast uw Jack Russell black ook nog andere huisdieren zoals bijvoorbeeld cavia’s en konijnen dan is het advies dat je de kooi van de huisdieren naar een andere kamer verplaatst waar de hond niet kan komen. De Jack is namelijk van oorsprong een hondje wat werd gebruikt voor de jacht. Dat bemerk je gelijk wanneer de hond kennismaakt met de andere huisdieren. Een Jack valt lastig aan te leren dat een cavia, konijn of bijvoorbeeld een hamster geen levend voer is. Zelfs wanneer de hond al een langere tijd in je huis is kan het nog zomaar voorkomen  dat het jachtinstinct de kop opsteekt. Je snapt het al: om problemen en dierenleed te voorkomen is het strikt gescheiden houden van je huisdieren een belangrijk punt.

Een Jack russell black voor het leven

Wanneer je een dergelijke hond overweegt aan te schaffen is het belangrijk dat je bedenkt dat je een dergelijke hond niet voor een paar maanden koopt tot het nieuwtje eraf is. Je schaft een vriend voor het leven aan. Daarom is het belangrijk dat jij jezelf goed verdiept in de ras eigenschappen van jouw nieuwe huisdier voor je tot aanschaf overgaat. Een hond met een pittig en druk karakter die daarnaast uitermate beweeglijk is zal niet voor iedereen een goede keuze zijn. Wanneer je liever een rustige lobbes heeft die dromerig op zijn hondenkussen ligt is dit geen geschikte aanschaf.

Strenge regels in uw huis

Wanneer je een Jack Russell Terriër Black and Tan gaat aanschaffen is het goed om van pup af aan strenge regels in jouw huis te hanteren. Wanneer je niet wilt dat jouw bank een slagveld wordt en wanneer je houdt van een tuin die niet uitgegraven wordt is het zaak dat je de huisregels gelijk aan de pup duidelijk maakt. Dat doe je niet met de harde hand. Pups die op deze manier worden opgevoed zullen namelijk opgroeien tot angstige hondjes die juist hard blaffend en bijtend door het huis rennen. Een pup die liefdevol de regels leert die in jouw huishouden gelden zal een hond worden met recht een trouwe vriend is.

Wandelen met jouw hondje

Als u gaat wandelen met uw pup dient u daarvoor een bepaald schema aan te houden. De pup mag namelijk niet gelijk vanaf de eerste dag in uw huis lange afstanden lopen. De gewrichten moeten de kans krijgen om zich te ontwikkelen. Daarom is het van het grootste belang dat je als norm 5 minuten per maand aanhoudt dat jouw pup oud is. Een pup van 2 maanden mag dus 2 maal 5 is 10 minuten lopen en een pup van 3 maanden mag 3 maal 5 is 15 minuten lopen. Meer dan dat is te belastend voor jouw hond. Een pup dient naast beweging ook rust te krijgen. Een bench is dan ook de ideale plek voor jouw pup. Door het in de bench ook leuk te maken met bijvoorbeeld een hondenkoekje of een gedroogde snack zal jouw kleine tornado met liefde even gaan rusten na een drukke wandeling.

Spelen met uw pup

Pups houden van spelen. Daarnaast houden ze ervan wanneer je ze nieuwe dingen leert. Zorg ervoor dat het spelletjes zijn die bij de ontwikkelingsfase van de pup horen. Geef de pup een speeltje van natuurrubber om zijn of haar tandjes in te zetten. Bied dit speeltje ook aan wanneer de pup onverwacht met een slipper of schoen aan komt gelopen. Door deze ‘ruilhandel’ toe te passen komt jouw pup al snel tot de ontdekking dat het eigen speelgoed eigenlijk leuker is. Door met een lage stem ‘nee’ te zeggen wanneer jouw hond met een schoen of slipper aan komt gelopen is de toon ook gezet.

Wil je nóg meer leren over jouw Jack Russell?

Download dan ook meteen even de uitgebreide Jack Russell Gids!

 • Meer dan 100 pagina’s vol handige informatie, tips en tricks;
 • 10 zeer uitgebreide hoofdstukken over jouw Jack Russell;
 • Momenteel met 4 gratis bonus boeken t.w.v. 49 euro!

Download onze gratis pdf!

22 Geniale Tips Voor Jouw Jack Russell Die Je Zullen Verbazen!

 • Leer je Jack Russell binnen een dag om niet meer te bijten en te kauwen;
 • Heeft je hond teken? Zo kom je er voortaan in een handomdraai vanaf;
 • Kom vanaf nu makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
 • Heeft je hond last van een stinkende adem? Zo los je het op;
 • + nog meer dan 15 andere bizarre life hacks voor jouw hond!

👉 Vorige maand 329 keer gedownload!

VOORDAT JE GAAT.. 22 GRATIS TIPS! 👋

Download onze gratis PDF met 22 geniale tips voor jouw hond.
 • Leer je Jack Russell om niet meer te bijten en te kauwen;
 • Kom makkelijk en snel van uitvallende hondenharen af;
 • Heeft je hond last van een stinkende adem? Zo los je het op;
 • .. En nog 15+ andere bizarre life hacks voor jouw hond!
-
Klik hier voor de 22 gratis tips
Holler Box

€10,- KORTING OP JACK RUSSELL HANDBOEK!

200+ pagina's vol tips en info over jouw Jack Russell. Nu met €10,- korting en 5 gratis bonussen!
Klik hier om het boek te bekijken!
Holler Box

10 EURO KORTING OP JACK RUSSELL HANDBOEK! 🐶

 • 200+ pagina's vol tips en info over jouw Jack Russell;
 • Alles over de aanschaf, training en verzorging van je hond;
 • 5 gratis bonussen als je via ons besteld (t.w.v. €49,75);
 • Meer dan duizend tevreden klanten gingen je al voor!
-
Klik hier om het boek te bekijken!
Holler Box