Home » Een Jack Russell uit het asiel adopteren

Een Jack Russell uit het asiel adopteren

⏱ Leestijd: 3 minuten

Een Jack Russel uit het asiel adopteren kan om meerdere redenen een uitstekend idee zijn. Ten eerste kan het waardevol zijn als je voor een relatief lage prijs toch een lieve Jack Russell wil hebben. Maar daarnaast kan je het ook bewust doen omdat je een volwassen hond een tweede kans wilt geven.

Bij een adoptie uit het asiel moet je een aantal dingen goed in de gaten houden. We kunnen ons voorstellen dat je daar erg benieuwd naar bent. Daarom gaan we in dit artikel dieper in op alles omtrent de adoptie van een Jack Russell. Het is namelijk goed om te weten waar je aan begint voordat je tot adoptie overgaat.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Jack Russell nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Jack Russell!

Weet waar je aan begint met een Jack Russel uit het asiel adopteren

Een Jack Russel is een relatief klein gebouwde hond die zich kenmerkt door de tomeloze hoeveelheid energie. En deze energie verdwijnt niet wanneer de hond uit de puberteit is. Het is een eigenschap die het hondje zijn of haar hele leven mee zal dragen. Voor veel baasjes is dit de belangrijkste reden om een Jack Russell in huis te halen. Deze honden geven een hoop energie en liefde.

Maar tegelijkertijd is het ook de reden dat deze hondjes regelmatig in het asiel terecht komen. Een pup van dit ras heeft een zeer aandoenlijk uiterlijk. Regelmatig vallen baasjes hier als een blok voor, waarna ze in een opwelling besluiten het hondje te adopteren. Ze gaan er dan vanuit dat de Jack Russell een schoothondje is dat rustig naast je op de bank gaat liggen.

Niets is echter minder waar. Een Jack Russel is echt een hond die relatief veel lichaamsbeweging nodig heeft om zijn of haar energie kwijt te kunnen. Ja zal bij deze viervoeters dan ook moeten zorgen voor de juiste leefomstandigheden. Anders wordt jij er niet gelukkig van, maar de hond al helemaal niet.

Let op: Het kopen of adopteren van een Jack Russell (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Jack Russell Gids. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Een hond die de ruimte nodig heeft

We snijden nog een reden aan dat relatief veel Jack Russells in het asiel terecht komen. Veel van deze honden zijn afkomstig uit een verkeerde woonsituatie, waarbij de eigenaar in een klein appartement woonde. De hond kan dan moeilijk zijn energie kwijt, waardoor het baasje de hond als ‘lastig’ bestempelt. Het is ook mogelijk dat de hond uit een leefsituatie komt waarbij de eigenaar niet de moeite nam om de hond voldoende uit te laten.

Maar is deze hond ook echt lastig? Ja en nee. De Jack Russell is een druk hondje met een flinke dosis energie. Alleen als hij die energie niet kwijt kan bestaat de kans dat het hondje lastig wordt en bijvoorbeeld op dingen gaat kauwen. Maar zorg je als baasje voor genoeg beweging en uitdaging? Dan heb je aan de Jack Russell een geweldige, lieve hond.

Denk dus goed na of jij een baasje bent die voldoende tijd en energie aan de nieuwe hond kan bieden? Is het antwoord ‘ja’? Dan kan je gerust overwegen een Jack Russell uit het asiel te adopteren. Is het antwoord ‘nee’? Dan is een ander soort hond wellicht een betere keuze.

Heb je andere huisdieren?

Sommige Jack Russells kunnen niet goed met andere huisdieren. Een Jack Russel is immers van origine een hond die gefokt is voor de jacht. Een jachthond heeft het instinct dat bepaalde dieren gemaakt zijn om op te jagen.

Dat jachtinstinct is in principe af te leren, maar dan moet het eerste baasje daar wel direct na de geboorte mee aan de slag zijn gegaan. Vraag dit goed na bij het asiel. Twijfel je of dit voldoende gebeurd is en heb jij andere dieren in huis? Neem dan geen Jack Russell. Jouw huisdieren zullen elkaar regelmatig in de haren vliegen.

De hond zal alleen onder jouw toezicht bij andere huisdieren kunnen verblijven, maar wanneer jij er niet bij bent moet je toch echt voor een hondenhekje, een afgesloten bench of een dichte deur zorgen. Dit is iets om rekening mee te houden.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Jack Russell

Overweeg je een Jack Russell te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook de Jack Russell Gids eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Een goede match

Wanneer je een Jack Russel uit het asiel wilt adopteren is het dus zaak dat je goed nadenkt over de keuze die je gaat maken. En daarnaast is het altijd verstandig om goed en doortastend te informeren naar het verleden van de hond.

Weet wat voor problemen er speelden in de oude situatie en kijk of dit geen zaken zijn die bij jou thuis ook kunnen voorkomen. Weet zeker dat je voldoende tijd hebt om er met jouw hond op uit te gaan. Daarnaast moet je zeker weten dat je voldoende ruimte kunt bieden.

Heb je over al deze facetten een goed gevoel? Dan is een Jack Russell uit het asiel adopteren een geweldig idee. Het hondje zal de tweede kans absoluut waarderen en jij krijgt daar een ontzettend levendig, lief en energiek familielid voor terug. Jack Russell danken hun populariteit onder andere aan het feit dat ze veel leven en liefde in een huis brengen. En daar kan jij als baasje ook jarenlang plezier van hebben!

Ontdek alles over het in huis halen van een Jack Russell

Overweeg je een Jack Russell aan te schaffen? Dan wil je ongetwijfeld weten wat je allemaal moet doen om zo’n lieve hond in huis te nemen. Bekijk daarvoor de Jack Russell Gids eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over de aanschaf, opvoeding en training van jouw viervoeter!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recenten artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Jack Russells. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Jack Russell wilde weten in één compleet e-book!”

Jack Russell Gids bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Jack Russell!

  • Wil je een Jack Russell kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Jack Russell zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Jack Russell trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Jack Russell de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Jack Russell en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is de Jack Russell Gids perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bekijk de Jack Russell Gids

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je de Jack Russell Gids interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!